Madplan til 3 personer
Du finder den samlede indkøbsliste i bunden af siden.
Udskriv printervenlig PDF
Oksekød i fad med blomkålsmos
Spinatroulade med kylling og bacon
Fyldte portobellosvampe med flødeost og bacon
Lækker lasagne med aubergine-plader
Nem kylling i karry i fad med blomkålsris
Se alle low carb madplaner
- 3 stængler bladselleri
- 3 peberfrugter
- 3 små løg
- 5 små fed hvidløg
- 1 ½ spsk olie
- 750 g hakket oksekød
- 75 g koncentreret tomatpuré
- Ca. 600 g tomatsauce
- Salt
- Peber
Blomkålsmos:
- 1 ½ hoved blomkål (ca. 750 g med stok)(gem resten af blomkålen til dag 5)
- 60 g smør
Start med at lave oksekødet. Skyl bladselleri og peberfrugt, og skær begge dele i små tern. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Svits grøntsagerne i olien ved middel varme.
Skub grøntsagerne lidt ud til siden på panden, og tilsæt det hakkede oksekød. Brun det godt af ved lidt højere varme. Tilsæt koncentreret tomatpuré, og steg det med et par minutter. Tilsæt tomatsauce, og lad det simre, imens blomkålsmosen laves.
Fjern bladene fra blomkålen, og skær den i mindre buketter. Skær den yderste grove del af stokken, og skær den herefter i små tern. Kog blomkålen i ca. 10 minutter, til de er helt møre og nemme at mose.
Hæld vandet fra blomkålen, og tilsæt smør. Blend det hele til en helt glat blomkålsmos. Krydr godt med salt og peber.
Gem halvdelen af kødsovsen i en lufttæt beholder til dag 4. Kom den anden halvdel af kødsovsen op i et ildfast fad, og fordel blomkålsmosen ovenpå. Bag retten i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 531 kcal
Kulhydrat: 23 g
Protein: 35 g
Fedt: 31 g
- 6 skiver bacon
- 350 g kyllingeinderfilet
- Salt
- Peber
Spinatrouladen:
- 4 æg
- 200 g frossen hakket spinat (optøet)
- ¾ tsk salt
Spidskålssalat:
Obs! Der laves dobbeltportion af spidskålssalaten, så mængderne ser således ud:- ½ stort spidskål (gem resten til dag 5)
- 2 bdt purløg
- 150 g mayonnaise
- 250 g creme fraiche
Forvarm ovnen til 200 grader.
Læg baconskiver og kyllingeinderfilet på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr kyllingen med salt og peber. Steg bacon og kylling i ca. 15 min., til baconen er sprød, og kyllingen er gennemstegt. Hold øje med, at baconen ikke får for meget, og læg det på fedtsugende papir efter stegning.
Lav rouladedejen, imens kyllingen og baconen er i ovnen. Slå æggene ud i en skål. Knug den optøede spinat fri for vand, og kom den op til æggene. Tilsæt salt og peber, og pisk godt. Hæld rouladedejen op i et ildfast fad med bagepapir i bunden, og bag den i 10 minutter, til den har sat sig. Lad den køle lidt af efterfølgende.
Skær stokken fra spidskål, og snit det fint. Snit purløg fint. Bland spidskål og purløg sammen med mayonnaise og creme fraiche, og smag til med salt og peber. Gem halvdelen af spidskålssalaten til dag 3.
Riv eller skær kyllingen i mindre stykker.
Fordel først den anden halvdel spidskålssalat og dernæst kyllingestykkerne på rouladebunden, men lad et lille stykke i den ene ende være fri for fyld, så den er nemmere at rulle. Slut af med at lægge baconen ovenpå, og rul det sammen til en roulade.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 628 kcal
Kulhydrat: 5 g
Protein: 44 g
Fedt: 48 g
- 9 portobellosvampe
- 4 spsk olie
- 225 g bacontern
- 1 ½ løg (gem resten til dag 5)
- 2 små fed hvidløg
- 150 g flødeost
- 75 g revet mozzarella
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Resten af spidskålssalaten fra dag 2
- Evt. lidt citron
Tænd ovnen på 200 grader. Skyl/rengør portobellosvampene på ydersiden - undgå så vidt muligt, at der kommer vand ind i svampenes "lameller" på bagsiden/i bunden. Lad svampene dryppe af på et rent viskestykke eller noget køkkenrulle. Bræk stokken af svampene, og gem dem til fyldet.
Pensl ydersiden af de rengjorte portobellosvampe med ⅔ af olien. Læg dem på en bageplade med bagepapir med lamellerne nedad. Forbag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter. Lav fyldet imens.
Steg baconternene i 1/3 af olien på en pande ved middel varme. Hak løg og de gemte stokke fra portobellosvampene, og kom begge dele på panden. Lad det stege, indtil løgene er "klare". Tag panden af varmen, og lad det køle lidt af.
Pres eller riv hvidløget, og rør det sammen med flødeost og mozzarella i en skål. Krydr med salt og peber. Rør baconblandingen sammen med flødeosten. Dup de forbagte portobellosvampe tørre med lidt køkkenrulle, og kom fyldet i. Bag dem i yderligere 15-20 minutter, eller til de er gyldne på toppen.
Smag evt. den gemte spidskålssalat til med lidt citronsaft inden servering.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 968 kcal
Kulhydrat: 17 g
Protein: 29 g
Fedt: 87 g
- 2 store auberginer
- Olie
- Salt
- 150 g flødeost
- 2 ½ spsk fløde
- 1 æg
- Resten af kødsovsen fra dag 1
- 225 g frossen hakket spinat (optøet)
- 50 g revet mozzarella
Forvarm ovnen til 190 grader. Skær aubergine i tynde skiver på langs, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Bag auberginen i 15 min.
Pisk flødeost, fløde og æg sammen, og krydr godt med salt og peber.
Start med at smøre lidt af kødsovsen ud i bunden. Læg et lag aubergineskiver ovenpå. Kom lidt mere kødsovs ovenpå, og hæld noget af flødeosteblandingen over. Fordel lidt spinat ovenpå (sørg for at knuge det godt fri for vand inden), og drys med lidt mozzarella. Fortsæt således, til ingredienserne er brugt op, og bag lasagnen i ca. 15-20 minutter, til osten er smeltet og gylden.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 800 kcal
Kulhydrat: 26 g
Protein: 44 g
Fedt: 55 g
- 1 ½ løg
- 2 peberfrugter
- ½ spidskål
- ¾ terning hønsebouillon
- 3 dl kogende vand
- 3 dl fløde
- 100 g flødeost
- 1 ½ spsk karry
- ¾ tsk salt
- ¾ spsk citronsaft
- Peber
- 275 g kyllingeinderfilet
Blomkålsris:
- 1 ½ blomkål
- 1 ½ spsk olie
- Salt
- Peber
- Evt. 2 små fed hvidløg
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pil løg, og hak det fint. Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern. Skyl spidskål, og snit det fint. Kom alle grøntsagerne op i et fad.
Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand. Pisk fløde og flødeost i. Tilsæt karry, salt og citronsaft, og krydr med peber. Hæld karrysovsen over grøntsagerne i fadet.
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og læg dem ovenpå grøntsagerne i fadet. Sæt fadet i ovnen, og steg det i 15-20 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Lav blomkålsrisene, imens retten er i ovnen.
Blomkålsris:
Skyl blomkål, og lad dem dryppe af. Dup dem evt. med lidt køkkenrulle. Riv dem på den grove side af rivejernet.
Svits blomkålsrisene i olie på en pande ved høj varme - evt. sammen med finthakket hvidløg. Blomkålen skal ikke tage farve, eller blive blød, så den skal kun svitses et øjeblik. Smag blomkålsrisene til med salt og peber, og servér dem til retten.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 769 kcal
Kulhydrat: 23 g
Protein: 33 g
Fedt: 59 g
Indkøbsliste
FRUGT OG GRØNT
- 2 stort auberginer (til lasagne)
- 5 peberfrugter (til oksekød i fad, lasagne og kylling i karry)
- 3 mellemstore blomkål (ca. 1 ½ kg i alt med stok) (til oksekød i fad og kylling i karry)
- 1 stort spidskål (til spidskålssalat og kylling i karry)
- 9 portobellosvampe (til fyldte portobellosvampe)
- 3 stængler bladselleri (til oksekød i fad og lasagne)
- 1 citron (til kylling i karry og spidskålssalat)
- 2 bdt purløg (til spinatroulade og spidskålssalat)
- 9 fed hvidløg (til oksekød i fad, fyldte portobellosvampe, lasagne og kylling i karry)
- 6 løg (til oksekød i fad, fyldte portobellosvampe, lasagne og kylling i karry)
KØD OG FJERKRÆ
- 750 g hakket oksekød (til oksekød i fad og lasagne)
- 625 g kyllingeinderfilet (til spinatroulade og kylling i karry)
- 6 skiver bacon (til spinatroulade)
- 225 g bacontern (til fyldte portobellosvampe)
MEJERIPRODUKTER
- 250 g creme fraiche (til spinatroulade og spidskålssalat)
- 3 ¼ dl fløde (til lasagne og kylling i karry)
- 60 g smør (til oksekød i fad)
- 5 æg (til spinatroulade og lasagne)
- 400 g flødeost (til fyldte portobellosvampe, lasagne og kylling i karry)
- 125 g revet mozzarella (til fyldte portobellosvampe og lasagne)
FROST
- 425 g frossen hakket spinat (til spinatroulade og lasagne)
KONSERVES
- Ca. 600 g tomatsauce (til oksekød i fad og lasagne)
- 75 g koncentreret tomatpuré (til oksekød i fad og lasagne)
KRYDDERIER
- 1 ½ spsk karry (til kylling i karry)
- Salt (alle opskrifter)
- Peber (alle opskrifter)
DIVERSE
- ¾ terning hønsebouillon (til kylling i karry)
- 150 g mayonnaise (til spinatroulade og spidskålssalat)
- Ca. 1 ½ dl olie (til oksekød i fad, fyldte portobellosvampe, lasagne og kylling i karry)