Sprøde belgiske vafler
Kombinationen af sukker og smør gør disse belgiske vafler ekstra sprøde og lækre. Denne typpe kendes i Belgien som "Liége vafler", og det er intet under, at de er så populære. De er lette at lave, og så smager de bare virkelig godt.
Ingredienser
til 12 stk- 30 g gær
- 80 g vand
- 1 knsp salt (fint)
- 200 g smør
- 2 æg (M/L)
- 100 g sirup
- 300 g hvedemel
- 50 g perlesukker
Forslag til fyld
- sirup
- chokoladesauce
- karamelsauce
- flødeskum
- vaniljeis
- frugt (Frisk)
Kom gær, vand og salt i en skål, og bland det, til gæren er opløst.
Smelt smør i en gryde ved svag varme, og tilsæt det derefter sammen med æg og sirup.
Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og rør dejen godt sammen, til den er ensartet.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 50 minutter.
Kom perlesukker i dejen, og rør, til det er godt fordelt. Dejen vil falde lidt sammen, men det gør ikke noget.
Bag vaflerne i et vaffeljern ved svag varme. På mit vaffeljern tog det ca. 6-7 minutter, men det kan variere lidt.
Server vaflerne lune med valgfrit fyld til.
Tip: Hvis du har bagt de belgiske vafler dagen før, kan de opbevares i en plastikpose og derefter varmes i ovnen ved 160 grader i 5-10 minutter. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.