Indonesisk ristaffel
Indonesisk ristaffel er især velegnet til gæstemiddage og større selskaber. Selve retten er forholdsvis nem at lave og det forskellige tilbehør ser indbydende ud i små skåle på bordet. Retten har i øvrigt den fordel, at gæsterne selv kan sammensætte tilbehøret efter smag.
Ingredienser
til 4 personer- ris
- vand til kogning
- 1 spsk smør
- 2 spsk karry
- 800 g kylling (eller kalkun eller svinekød)
- 1 løg (stort)
- evt. 2 gulerødder
- 1 ds kokosmælk eller 3 dl fløde pr dåse kokosmælk
- 3 dl mælk
- 3 dl vand
- 4 spsk sød chilisauce
- 3 1⁄2 spsk majsstivelse
Forslag til tilbehør
- kokosmel
- saltede peanuts
- abrikoser
- agurk
- chutney
- ananas
Skær kødet i mundrette stykker og svits det i smørret i en gryde. Drys karry over. Hak løget og kom det i gryden. Hak evt. gulerødder eller squash meget fint og kom dem i gryden.
Tilsæt kokosmælk/fløde, mælk og vand samt sød chilisauce. Jævn saucen med maizenamel og lad den koge ind til den ønskede konsistens. I mellemtiden koges risene efter anvisningen på pakken.
Servér risene med karrysovsen og tilbehør efter smag (se forslag i ingredienser).