Dansk mad - side 9
Rysteribs er et dejligt tilbehør til gode danske kødretter som f.eks. frikadeller. Den rigtige blanding af sødt og surt giver en fantastisk smag.
Sådan laver du en god rødkål til en julefrokost eller en flæskesteg.
En god opskrift på tykmælk, hvis du helst vil lave det selv eller ikke kan få det i butikken.
En fedtfattig variant af de klassiske æbleskiver man får ved juletid. Server lune med creme fraiche og æblemost.
En gammel dansk opskrift på pandekager, der bliver lavet med gær. Det giver en anden struktur til pandekagerne, så de kan holde sig i længere tid.
Det er meget nemt at lave rødgrød med fløde på trods af det for udlændinge så svære navn.
Let og ligetil opskrift på semuljegrød med mælk, der serveres med kanel, sukker og smørklat. Grøden er billig og nem at lave.
En rigtig dansk klassiker opskrift med skært kød af enten okse, kalv eller lam og kartofler. Skal stå og snurre en times tid under låg.
Anderledes opskrift på forloren hare med hakket oksekød og lammekød, og en god sauce til og baconskiver på.
Dejlige flødekartofler med skummetmælk og mager ost smager fremragende.
De lækreste finskbrød, der er dejligt sprøde og har en skøn topping af sukker og knasende mandler.