Madplan til 1 person
Du finder den samlede indkøbsliste i bunden af siden.
Udskriv printervenlig PDF
Sund burgerroulade
Lækker ovnret med bacon og grøntsager
Cremet karrysuppe med kylling
Oksedeller i ovn med tomat-flødesovs og blomkålsmos
Fyldte avocadoer med bacon og kyllingesalat
Se også KETO madplanen her
Burgerdressing:
- 2 dl mayonnaise
- 1 tsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk paprika
- ½ tsk hvidløgspulver
- Salt
- Peber
Rouladedej:
- 200 g frossen spinat (optøet)
- 4 æg
- 50 g revet mozzarella
- ½ tsk salt
Fyld:
- 250 g hakket oksekød
- Lidt olie
- 2 små tomater
- ¼ agurk (gem resten til dag 6)
- ½ lille rødløg (gem resten til dag 2)
- ¼ lille icebergsalat
Burgerdressing:
Rør mayonnaisen sammen med tomatpuré, paprika og hvidløgspulver. Smag den til med salt og peber, og sæt den på køl, så den kan trække, imens resten af rouladen forberedes.
Rouladedej:
Knug så meget væde som overhovedet muligt ud af spinaten, og pisk det sammen med æg, revet mozzarella og salt.
Beklæd bunden af et ildfast fad med bagepapir, og hæld dejen ud herpå. Bag rouladebunden ved 200 grader i ca. 12-14 min., til den har sat sig helt. Lad den efterfølgende køle lidt af.
Fyld:
Imens rouladebunden bager, kan du forberede resten af fyldet.
Brun det hakkede oksekød i lidt olie, og krydr grundigt med salt og peber.
Skyl tomater og agurk, og skær begge dele i tern. Pil rødløg, og snit det i tynde skiver. Skyl iceberg, og snit det fint.
Samling af burgerrouladen:
Smør dressingen ud på rouladebunden, og fordel dernæst hakket oksekød, tomat, agurk, rødløg og iceberg ovenpå. Rul rouladen stramt sammen - så er den klar til servering.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 1228 kcal
Kulhydrat: 10 g
Protein: 51 g
Fedt: 110 g
- ½ lille rødløg
- ½ peberfrugt (gem resten til dag 4)
- Lidt olie
- 50 g bacon
- 35 g frossen hakket spinat (optøet)
- 2 æg
- 50 g creme fraiche
- ¼ tsk salt
- 50 g revet mozzarella ost
- Peber
- 1 lille tomat
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pil rødløg, og snit det i tynde ringe. Skyl peberfrugt, og skær den i små tern. Kom rødløg og peberfrugt op i et ildfast fad, og vend det med lidt olie. Tilsæt bacon, og sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter.
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med creme fraiche, revet mozzarella (gem lidt til at drysse på toppen), salt og peber. Knug så meget væde fra spinaten som muligt, og kom den i æggemassen. Hæld æggemassen over grøntsager og bacon i fadet, og bland det godt.
Skyl tomaten, og skær den i skiver. Læg dem ovenpå, og drys med det sidste mozzarella. Bag grøntsagsfadet i ca. 20 minutter, til æggemassen har sat sig.
Tip:
Server evt. med en simpel salat af:
¼ icebergsalat
¼ agurk
Evt. gulerødder, hvis du har købt mere end de 75 gram, der skal bruges til karrysuppen på dag 3.
Lav evt. også en hurtig dressing til salaten af 50 gram creme fraiche, hvidløg, salt og peber samt lidt vand til at fortynde dressingen med.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 636 kcal
Kulhydrat: 16 g
Protein: 34 g
Fedt: 47 g
*Næringsberegningen omfatter ikke den valgfrie salat og dressing
- 2 kyllingefileter (OBS! Der tilberedes en ekstra kyllingefilet, som skal bruges på dag 6)
- Salt
- Peber
- ¾ spsk olie
- ¼ stort blomkål (gem resten til dag 4)
- ¼ rødløg (gem resten til dag 6)
- 1 lille fed hvidløg
- 75 g gulerødder
- ¾ spsk karry
- 2 ¾ dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- ¾ dl fløde
Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i ⅔ af olien i en gryde. Du kan også stege kyllingen i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Tag kyllingefileterne op, når de er gennemstegte, og lad dem køle lidt af. Gem den ene kyllingefilet til dag 6.
Skyl blomkål, og skær bladene fra. Skær toppen i mindre buketter, og snit stokken fint. Sæt blomkålen til side til senere.
Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele groft. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Svits rødløg, hvidløg og gulerødder i den resterende mængde olie ved middel varme, til løgene begynder at blive gennemsigtige.
Tilsæt karry, og lad det svitse med et par minutter. Tilsæt dernæst blomkål, vand og hønsebouillon, og bring det i kog. Lad det koge, til blomkål og gulerødder er helt møre, og blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker.
Riv eller skær kyllingen i mindre stykker, og kom dem i karrysuppen, eller servér dem ved siden af, så man selv kan komme kylling i sin suppe.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 555 kcal
Kulhydrat: 18 g
Protein: 26 g
Fedt: 40 g
Oksedeller:
- ½ rødløg (resten skal bruges i sovsen)
- 1 ½ fed hvidløg (resten skal bruges i blomkålsmosen)
- 375 g hakket oksekød
- ¾ spsk koncentreret tomatpuré
- 1 æg
- ¼ spsk oregano
- ¼ spsk salt
- Peber
Tomat-flødesovs:
- 2 ½ peberfrugter
- ½ rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 ½ dl fløde
- ½ ds hakkede tomater
- 1 ¼ spsk koncentreret tomatpuré
- ¾ spsk paprika
- ½ tsk salt
Blomkålsmos:
- ¾ stort blomkål
- Vand til kogning
- 50 g smør
- ½ fed hvidløg
Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Kom rødløg og hvidløg op i en skål sammen med hakket oksekød og de øvrige ingredienser til kødbollerne. Ælt det til en sammenhængende fars, og sæt den derefter på køl, imens de øvrige ingredienser forberedes.
Skyl peberfrugter, og skær dem i små tern. Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Kom det op i et ildfast fad.
Rør fløde, hakkede tomater, tomatpuré, paprika og salt sammen til en sovs. Krydr med peber, og hæld tomat-flødesovsen over grøntsagerne i fadet. Vend det sammen.
Tag farsen ud af køleskabet, og form det til runde frikadeller. Læg dem oveni sovsen i fadet, og sæt fadet i ovnen. Steg retten i 25 minutter ved 210 grader, til oksedellerne er gennemstegte.
Blomkålsmos:
Imens oksedellerne er i ovnen, kan blomkålsmosen laves. Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker. Kom den i en gryde med vand, og kog indtil den er mør, ca. 10-12 minutter.
Hæld vandet fra. Mos eller blend blomkålen sammen med smør. Pres eller hak hvidløget fint, og bland det i blomkålsmosen. Smag mosen til med salt og peber, og servér den til oksedellerne.
Gem halvdelen af blomkålsmos, oksedeller, og spis det på dag 5.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 962 kcal
Kulhydrat: 30 g
Protein: 53 g
Fedt: 70 g
- 50 g bacon
- Den tilberedte kyllingefilet fra dag 3
- Evt. lidt olie
- ¼ dl mayonnaise
- ¼ dl creme fraiche
- Salt
- Peber
- 2 små tomater
- ¼ agurk
- ¼ rødløg
- 1 ½ avocado
Steg baconen sprød på en pande. Læg det efterfølgende på fedtsugende papir. Baconen kan også steges i ovnen, hvis du synes, det er nemmere. Så skal det have 10-12 minutter ved 200 grader.
Riv eller skær kyllingefileterne i mindre stykker, og bland det sammen med mayonnaise og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
Skyl tomater og agurk, og skær begge dele i små tern. Pil rødløg, og hak det fint.
Flæk avocadoerne, og fjern stenen i midten. Skær evt. et lille stykke af bunden, så de ligger fast og ikke vælter rundt over det hele. Fyld de halve avocadoer med kyllingesalat, og top med tomat, agurk og rødløg. Slut af med bacon på toppen.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 873 kcal
Kulhydrat: 18 g
Protein: 41 g
Fedt: 68 g
Indkøbsliste
FRUGT OG GRØNT
- ½ agurk (til burgerroulade og fyldte avocadoer)
- 5 små tomater (små, f.eks. cocktailtomater eller blommetomater) (til burgerroulade, ovnret med bacon og fyldte avocadoer)
- ¼ lille icebergsalat (til burgerroulade)
- 3 peberfrugter (til ovnret med bacon og oksedeller i ovn)
- 2 avocadoer (til fyldte avocadoer)
- 1 stort blomkål (til karrysuppe og oksedeller)
- 75 g gulerod (til karrysuppe)
- 2 ½ rødløg (alle opskrifter)
- 4 fed hvidløg (til karrysuppe og oksedeller)
KØD OG FJERKRÆ
- 625 g hakket oksekød (til burgerroulade og oksedeller)
- 2 kyllingefileter (til karrysuppe og fyldte avocadoer)
- 100 g bacon (til ovnret med bacon og fyldte avocadoer)
MEJERIPRODUKTER
- 75 g creme fraiche + evt. 50 g, hvis du laver dressing til dag 2 (til ovnret med bacon og fyldte avocadoer)
- 2 ¼ dl fløde (til karrysuppe og oksedeller)
- 50 g smør (til oksedeller)
- 7 æg (til burgerroulade, ovnret med bacon og oksedeller)
- 100 g revet mozzarella (til burgerroulade og ovnret med bacon)
FROST
- 235 g frossen hakket spinat (til burgerroulade og ovnret med bacon)
KONSERVES
- ½ ds hakkede tomater (til oksedeller)
- Ca. 2 ¼ spsk koncentreret tomatpuré (til burgerroulade og oksedeller)
KRYDDERIER
- ½ tsk hvidløgspulver (til burgerroulade)
- ¾ spsk karry (til karrysuppe)
- ¼ spsk oregano (til oksedeller)
- Ca. 1 spsk paprika (til burgerroulade og oksedeller)
- Salt (alle opskrifter)
- Peber (alle opskrifter)
DIVERSE
- 2 ¼ dl mayonnaise (til burgerroulade og fyldte avocadoer)
- 1 hønsebouillonterning (til karrysuppe)
- Ca. ½ dl olie (alle opskrifter)