Madplan til 2 personer
Du finder den samlede indkøbsliste i bunden af siden.
Udskriv printervenlig PDF
Gryderet med hakket oksekød og kartofler
Laks i ovn med porrer og gulerødder
Kylling med grøntsager i ovn
Porretærte på pastabund
Pitabrød med æg
Se også denne ugeplan
- 2 spsk olie
- 400 g hakket oksekød
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk mild karry
- Evt. 1 tsk gurkemeje (mest for farvens skyld)
- 400 g kartofler
- 400 g gulerødder
- 1 ds kokosmælk
- 1 dl vand
- Salt
- Peber
- ½ bdt forårsløg
Varm olien i en gryde/wok. Brun kødet i olien ved høj varme. Snit hvidløg fint, og bland det sammen med kødet. Tilsæt ligeledes karry og evt. gurkemeje.
Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i gryden, og lad dem stege et par minutter ved middel varme.
Tilsæt kokosmælk og vand, og lad retten simre i 10-20 minutter, eller til kartoflerne er møre.
Skyl forårsløgene, og skær dem i skiver.
Smag retten til med salt og peber. Drys med forårsløgene ved servering.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 1007 kcal
Kulhydrat: 52 g
Protein: 49 g
Fedt: 65 g
- 1 ½ porre (gem resten til dag 4)
- 300 g gulerødder
- 2 ½ dl mornaysauce
- Salt
- Peber
- Ca. 225 g laksefilet
- Evt. lidt citronsaft
- 200 g pastaskruer
Tænd ovnen på 200 grader.
Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem ligeledes i skiver. Bland porrer og gulerødder sammen med mornaysauce i et ildfast fad. Krydr med salt og peber, og bag i ovnen i ca. 25 minutter.
Sæt en gryde over med vand til at koge pastaen i.
Fjern skindet fra laksen. Dryp evt. lidt citronsaft over fisken, og krydr med salt og peber.
Tag fadet ud af ovnen, og rør forsigtigt i det med en ske. Læg laksefileterne ovenpå, og bag i yderligere 10-12 minutter.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og servér det til retten.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 880 kcal
Kulhydrat: 101 g
Protein: 44 g
Fedt: 30 g
- 500 g kartofler
- 2 peberfrugter
- 2 bdt forårsløg
- 3 spsk olie
- 40 g tacokrydderi (ca. 1 brev)
- 2 tomater
- 2 kyllingefileter
Creme fraiche dressing:
Obs! Der laves dobbeltportion af dressingen, så mængderne ser således ud:- 400 g creme fraiche
- Salt
- Peber
Forvarm ovnen til 220 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugter, og skær dem i strimler. Skyl forårsløg, og skær den grønne top af. Gem den grønne top til dressingen. Skær den hvide del af forårsløgene i grove stykker. Vend grøntsagerne i ca. ⅔ af olien, og ½ af tacokrydderiet.
Fordel grøntsagerne på en bradepande beklædt med bagepapir. Skær tomater i både, og læg dem på bagepladen. Tomaterne afgiver noget væske under stegningen, så du kan evt. placere dem ude i siden af pladen, så væsken ikke siver ind i de andre grøntsager.
Bank kyllingefileterne lidt fladere med en køkkenrulle eller håndfladen, så de har den samme tykkelse over det hele. Smør dem ind i den resterende 1/3 olie og den sidste halvdel tacokrydderi. Læg kyllingen ovenpå grøntsagerne, og sæt bagepladen i ovnen. Steg det ca. 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre. Giv det evt. et par minutter under grill, så grøntsagerne får en sprød kant.
Creme fraiche dressing:
Snit den gemte grønne del af forårsløgene fint, og rør det sammen med creme fraiche. Smag til med salt og peber, og kom halvdelen op i en lufttæt beholder, som gemmes til dag 5. Servér resten af dressingen til den lækre ovnbagte kylling og grøntsager.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 837 kcal
Kulhydrat: 63 g
Protein: 42 g
Fedt: 44 g
- 75 g pastaskruer
- Lidt olie til at smøre fadet med
- 3 æg
- 200 g creme fraiche 18%
- Salt
- Peber
- 50 g revet ost
- 1 ½ porre
- 75 g skinketern
Evt. tilbehør:
- Gulerodsstænger og valgfri dip (f.eks. hummus)
Kog pastaen efter pakkes anvisning (medmindre du har kogt ekstra pasta på dag 2). Lad derefter vandet dryppe af.
Smør et tærtefad eller et andet ildfast fad med olie, og fordel pastaen i fadet.
Bland æg og creme fraiche sammen med salt og peber. Bland osten i.
Rens porrerne, og skær dem i skiver. Bland dem i æggemassen sammen med skinken.
Fordel fyldet over pastabunden, og bag porretærten i ca. 30-40 minutter ved 225 grader.
Servér evt. porretærten med gulerodsstænger og en valgfri dip, f.eks. hummus.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 614 kcal
Kulhydrat: 39 g
Protein: 32 g
Fedt: 35 g
*Næringsberegningen omfatter ikke det valgfrie tilbehør.
- 4 æg
- 1 peberfrugt
- 2 tomater
- 2 hjertesalater
- 4 pitabrød
- Den gemte creme fraiche dressing fra dag 3
Kog æggene 9-10 minutter, til de er hårdkogte. Lad dem køle af.
Skyl peberfrugten, og fjern kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Skyl tomater, og skær dem i skiver. Fjern stokken fra hjertesalat, og snit det groft.
Varm pitabrødene efter anvisningen på pakken. Pil imens de hårdkogte æg, og skær dem i skiver.
Skær en lille lomme i pitabrødene, og fyld dem med æg, grøntsager og creme fraiche dressingen. Så er der serveret!
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 857 kcal
Kulhydrat: 101 g
Protein: 33 g
Fedt: 34 g
Indkøbsliste
FRUGT OG GRØNT
- 2 ½ bdt forårsløg (til gryderet med hakket oksekød og kylling med grøntsager i ovn)
- 2 hjertesalater (til pitabrød med æg)
- 3 peberfrugter (til kylling med grøntsager i ovn og pitabrød med æg)
- 4 tomater (til kylling med grøntsager i ovn og pitabrød med æg)
- 3 porrer (til laks i ovn med porrer og gulerødder og porretærte på pastabund)
- 700 g gulerødder + evt. ekstra som tilbehør til porretærten (til gryderet med hakket oksekød og laks i ovn med porrer og gulerødder)
- 900 g kartofler (til gryderet med hakket oksekød og kylling med grøntsager i ovn)
- 1 fed hvidløg (til gryderet med hakket oksekød)
- Evt. 1 citron (til laks i ovn med porrer og gulerødder)
KØD, FISK OG FJERKRÆ
- 400 g hakket oksekød (til gryderet med hakket oksekød)
- 2 kyllingefileter (til kylling med grøntsager i ovn)
- Ca. 225 g laksefilet (til laks i ovn med porrer og gulerødder)
- 75 g skinketern (til porretærte på pastabund)
MEJERIPRODUKTER
- 600 g creme fraiche (til kylling med grøntsager i ovn og porretærte på pastabund)
- 2 ½ dl mornaysauce (til laks i ovn med porrer og gulerødder)
- 50 g revet ost (til porretærte på pastabund)
- 7 æg (til porretærte på pastabund og pitabrød med æg)
PASTA OG BRØD
- 275 g pastaskruer (til laks i ovn med porrer og gulerødder og porretærte på pastabund)
- 4 pitabrød (til pitabrød med æg)
KONSERVES
- 1 ds kokosmælk (til gryderet med hakket oksekød)
KRYDDERIER
- 2 tsk mild karry (til gryderet med hakket oksekød)
- Evt. 1 tsk gurkemeje (til gryderet med hakket oksekød)
- 40 g tacokrydderi (ca. 1 brev) (til kylling med grøntsager i ovn)
- Salt (alle opskrifter)
- Peber (alle opskrifter)
DIVERSE
- Ca. 1 dl olie (til gryderet med hakket oksekød, kylling med grøntsager i ovn og porretærte på pastabund)
- Evt. hummus eller anden dip (til porretærte på pastabund)