Madplan til 5 personer
Du finder den samlede indkøbsliste i bunden af siden.
Udskriv printervenlig PDF
Kartoffelfad med kylling
Fyldt avocado med tun
Svinemørbrad i ovn med parmaskinke og grøntsager
One pot kylling med ris og asparges
Spaghetti med parmaskinke og peberfrugt
Se flere populære madplaner
- 1500 g kartofler
- 2 ½ rødløg (gem resten til dag 2)
- 2 ½ spsk olivenolie
- Salt
- Peber
- 2 ½ bdt asparges (gem resten til dag 4)
- 2 ½ terninger hønsebouillon
- 6 ¼ dl kogende vand
- 3 ¾ dl creme fraiche
- 5 dl fløde
- 300 g ærter
- 750 g kyllingeinderfilet
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil rødløgene, og hak dem. Kom kartofler og rødløg op i et ildfast fad. Vend dem med olien, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen, og steg det i 20 minutter.
Skyl asparges. Knæk eller skær den træede ende af, og kassér dem. Skær resten af aspargesene i mundrette bidder.
Rør hønsebouillonterningerne ud i det kogende vand, og pisk det sammen med creme fraiche og fløde. Smag sovsen til med salt.
Tag fadet med kartofler og løg ud af ovnen, og bland asparges og ærter i. Hæld sovsen over. Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og læg dem i fadet.
Kom fadet tilbage i ovnen, og steg det yderligere 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne er møre.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 1066 kcal
Kulhydrat: 68 g
Protein: 49 g
Fedt: 64 g
- 5 ds tun
- ½ rødløg
- 2 røde chilier
- 250 g cherrytomater
- 3 bdt purløg
- 10 avocadoer
- Salt
- Peber
- Saften fra 2 ½ limefrugter
- 5 dl creme fraiche
Pres tunen fri for væde, og kom den i en skål.
Hak rødløget fint, og kom halvdelen i skålen med tun. Kom den anden halvdel i en lille skål, og gem det til pynt/drys.
Skyl chilierne, og flæk dem på langs. Fjern kernerne og de lyse "hinder", og snit chilierne fint. Kom den i skålen med tun.
Skyl tomaterne, og lad dem dryppe godt af. Skær dem i fine tern, og kom dem i skålen med tunfyld.
Skyl purløget, og lad det dryppe godt af. Dup det evt. tørt med lidt køkkenrulle. Hak/klip purløget fint, og bland halvdelen i tunfyldet. Kom den anden halvdel i en lille skål, og brug det som drys ved servéring.
Krydr fyldet med salt og peber, og bland godt rundt.
Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Dryp limesaft over - det forhindrer avocadoerne i at blive brune. Pres evt. resten af limesaften over tunfyldet.
Fyld avocadoerne med tunfyld, og kom en klat creme fraiche på toppen. Drys med rødløg og purløg.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 728 kcal
Kulhydrat: 24 g
Protein: 30 g
Fedt: 54 g
*Rugbrød er ikke medregnet i næringsindholdet.
- 1500 g kartofler
- 1 ¾ dl olivenolie
- 3 ¼ tsk oregano
- 3 ¼ tsk rosmarin
- 2 ½ tsk salt
- 3 ½ fed hvidløg (brug det resterende halve hvidløg i dressingen)
- 5 tsk balsamico
- ¾ tsk sukker
- 500 g cherrytomater
- 2 peberfrugter
- 2 svinemørbrader
- 8 skiver parmaskinke
Lækker dressing:
- 1 bdt basilikum
- 1 bdt persille
- 500 g creme fraiche
- 1 ½ fed hvidløg
- Salt
- Peber
Forvarm ovnen til 200 grader. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
Bland olivenolie, oregano, rosmarin og salt sammen i en skål. Pil hvidløg, og pres dem ned i olien. Vend kartoflerne med halvdelen af krydderolien, og læg dem i den ene side af en bageplade beklædt med bagepapir.
Tilsæt balsamicoeddike og sukker til den resterende mængde krydderolie. Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve. Skyl peberfrugt, fjern de hvide hinder og kernerne, og skær dem i strimler. Vend grøntsagerne i krydderolien, og læg dem i den anden side af bagepladen.
Afpuds svinemørbraderne for fedt og sener, og pak dem ind i parmaskinken. Hvis der er lidt af krydderolien tilbage i skålen, kan du med fordel smøre svinemørbraderne med det. Læg dem ovenpå kartofler og grøntsager på bagepladen.
Sæt bagepladen i ovnen, og steg det 20 minutter. Skru op på 250 grader, og steg yderligere 10 minutter, til svinemørbraderne er gennemstegt, og grøntsagerne er gyldne.
Lækker dressing til servering:
Skyl basilikum og persille, hak det fint, og rør det i creme fraichen. Pres det resterende halve hvidløg ned i dressingen. Smag til med salt og peber, og servér til den lækre ovnret.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 1024 kcal
Kulhydrat: 66 g
Protein: 51 g
Fedt: 60 g
- 1 ½ bdt asparges
- 3 ½ rødløg (gem resten til dag 5)
- 3 ½ fed hvidløg
- 2 ½ spsk olivenolie
- 750 g kyllingeinderfilet
- Salt
- Peber
- 5 dl ris
- 8 ¾ dl hønsebouillon
- 2 ½ dl fløde
- Saft af ¾ citron
- 30 g revet parmesanost
- 1 bdt persille
- 250 g ærter
Knæk den "træede" ende af aspargesene, og skær dem i små stykker. Sæt dem til side til senere.
Pil rødløg, og snit dem fint. Pil hvidløg, og hak det fint. Svits rødløg og hvidløg i olien ved middel varme i en gryde eller på en stor pande.
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber. Skub løgene ud til den ene side, og skru lidt op for varmen. Kom kyllingen på panden eller i gryden, og svits det af i ca. 5 minutter.
Tilsæt ris, hønsebouillon, fløde, citronsaft og revet parmesan, og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter.
Skyl imens persillen, og hak det fint. Tilsæt det til retten sammen med ærter og asparges. Lad det simre yderligere 10 minutter, eller indtil risene er møre.
Servér evt. one pot retten med lidt friskrevet citronskal og ekstra revet parmesanost. Velbekomme!
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 831 kcal
Kulhydrat: 83 g
Protein: 49 g
Fedt: 32 g
- 15 skiver parmaskinke
- Olivenolie
- 2 store rødløg
- 10 fed hvidløg
- 5 peberfrugter
- 2 ½ tsk rosmarin
- 3 ¾ tsk oregano
- 2 ½ ds hakkede tomater
- 1 ¼ hønsebouillonterning
- ¾ dl vand
- 1 ¼ tsk sukker
- 1 ¼ spsk balsamico
- Salt
- Peber
- 625 g spaghetti
- 5 spsk revet parmesanost
- 1 bdt persille
Skær parmaskinke i tern, og steg det sprødt ved middelhøj varme i lidt olivenolie. Tag det op, og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle.
Hak rødløg og hvidløg fint, og svits det ved middel varme i fem minutter i den samme pande. Tilsæt lidt mere olie, hvis panden mangler fedtstof. Skær peberfrugterne i tynde strimler, og svits dem med i fem minutter, til de begynder at blive bløde.
Tilsæt rosmarin, oregano, hakkede tomater, hønsebouillonterning, vand, sukker og balsamico. Lad saucen simre i 10-15 minutter.
Kog imens spaghettien i ca. 7-9 minutter. Den skal være tæt på at være færdig men stadig have lidt bid.
Smag tomatsaucen til med salt og peber, og kom spaghettien op til saucen i panden. Vend spaghettien godt rundt i saucen, og lad det simre i to minutter.
Hak persille og basilikum, og drys det over retten sammen med parmesanosten og den sprøde parmaskinke.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 719 kcal
Kulhydrat: 111 g
Protein: 33 g
Fedt: 17 g
Indkøbsliste
FRUGT OG GRØNT
- 3 kg kartofler (til kartoffelfad med kylling og svinemørbrad i ovn med grøntsager)
- 4 bdt asparges (til kartoffelfad med kylling og one pot kylling med ris)
- 10 avocadoer (til fyldt avocado med tun)
- 7 peberfrugter (til svinemørbrad i ovn med grøntsager og spaghetti med parmaskinke)
- 750 g cherrytomater (til fyldt avocado med tun og svinemørbrad i ovn med grøntsager)
- 2 røde chilier (til fyldt avocado med tun)
- 3 limefrugter (til fyldt avocado med tun)
- 1 citron (til one pot kylling med ris)
- 3 bdt persille (til svinemørbrad i ovn med grøntsager, one pot kylling med ris og spaghetti med parmaskinke)
- 3 bdt purløg (til fyldt avocado med tun)
- 1 bdt basilikum (til svinemørbrad i ovn med grøntsager og spaghetti med parmaskinke)
- 18 fed hvidløg (til svinemørbrad i ovn med grøntsager, one pot kylling med ris og spaghetti med parmaskinke)
- 9 rødløg (til kartoffelfad med kylling, fyldt avocado med tun, one pot kylling med ris og spaghetti med parmaskinke)
- 550 g ærter (til kartoffelfad med kylling og one pot kylling med ris)
KØD OG FJERKRÆ
- 1500 g kyllingeinderfilet (til kartoffelfad med kylling og one pot kylling med ris)
- 2 svinemørbrader (til svinemørbrad i ovn med grøntsager)
- 23 skiver parmaskinke (til svinemørbrad i ovn med grøntsager og spaghetti med parmaskinke)
MEJERIPRODUKTER
- 1375 g creme fraiche (til kartoffelfad med kylling, fyldt avocado med tun og svinemørbrad i ovn med grøntsager)
- 7 ½ dl fløde (til kartoffelfad med kylling og one pot kylling med ris)
- Ca. 55 g revet parmesanost (til one pot kylling med ris og spaghetti med parmaskinke)
PASTA. RIS OG BRØD
- 5 dl ris (til one pot kylling med ris)
- 625 g spaghetti (til spaghetti med parmaskinke)
- Evt. rugbrød (til fyldt avocado med tun)
KONSERVES
- 2 ½ ds hakkede tomater (til spaghetti med parmaskinke)
- 5 ds tun (til fyldt avocado med tun)
KRYDDERIER
- Ca. 2 ¼ spsk oregano (til svinemørbrad i ovn med grøntsager og spaghetti med parmaskinke)
- Ca. 2 spsk rosmarin (til svinemørbrad i ovn med grøntsager og spaghetti med parmaskinke)
- Salt (alle opskrifter)
- Peber (alle opskrifter)
DIVERSE
- Ca. 3 dl olivenolie (til kartoffelfad med kylling, svinemørbrad i ovn med grøntsager, one pot kylling med ris og spaghetti med parmaskinke)
- Ca. 3 spsk balsamico (til svinemørbrad i ovn med grøntsager og spaghetti med parmaskinke)
- Ca. 5 terninger hønsebouillon (til kartoffelfad med kylling, one pot kylling med ris og spaghetti med parmaskinke)
- 2 tsk sukker (til svinemørbrad i ovn med grøntsager og spaghetti med parmaskinke)