Madplan til 4 personer
Du finder den samlede indkøbsliste i bunden af siden.
Udskriv printervenlig PDF
Fyldt avocado med tun
Hurtige pizzaer på pitabrød og spidskålssalat
Porretærte med butterdej
Kyllingekødsovs med spaghetti
Madpandekager med kylling
Se flere nemme madplaner
- 4 ds tun
- ½ rødløg (gem resten til dag 4)
- 2 røde chilier
- 200 g tomater
- 2 bdt purløg
- 8 avocadoer
- Salt
- Peber
- Saften fra 2 limefrugter
- 400 g creme fraiche til servering
Pres tunen fri for væde, og kom den i en skål.
Hak rødløg fint, og kom halvdelen i skålen med tun. Kom den anden halvdel i en lille skål, og gem det til pynt/drys.
Skyl chilierne, og flæk dem på langs. Fjern kernerne og de lyse "hinder", og snit chilierne fint. Kom det i skålen med tun.
Skyl tomaterne, og lad dem dryppe godt af. Skær dem i fine tern, og kom dem i skålen med tunfyld.
Skyl purløget, og lad det dryppe godt af. Dup det evt. tørt med lidt køkkenrulle. Hak/klip purløget fint, og bland halvdelen i tunfyldet. Kom den anden halvdel i en lille skål, og brug det som drys ved servéring.
Krydr fyldet med salt og peber, og bland godt rundt.
Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Dryp limesaft over - det forhindrer avocadoerne i at blive brune. Pres evt. resten af limesaften over tunfyldet.
Fyld avocadoerne med tunfyld, og kom en klat creme fraiche på toppen. Drys med rødløg og purløg.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 728 kcal
Kulhydrat: 24 g
Protein: 30 g
Fedt: 54 g
- 8 pitabrød
- 1 glas pizzasauce
- 300 g revet ost
- 160 g champignoner
- 320 g skinkestrimler
- Oregano
Spidskålssalat med ananas:
OBS! Der laves dobbeltportion af spidskålssalaten, da halvdelen skal bruges på dag 3, så mængderne ser således ud:- 2 hoveder spidskål
- 1 ½ ananas (gem resten til dag 5)
- 2 rødløg
- Evt. rosiner
Læg pitabrødene på en bageplade med bagepapir, og kom lidt pizzasauce på hvert brød.
Drys lidt revet ost på brødene, og kom så champignon og skinke på. Top igen med revet ost, og drys til sidst med oregano.
Bag pizzaerne ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller til osten er gylden. Lav spidskålssalaten, imens pizzaerne er i ovnen.
Spidskålssalat med ananas:
Skyl spidskål grundigt, og lad dem dryppe af. Snit dem fint (undgå stokken inde i midten).
Skær skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i tern (undgå den hårde "stok" i midten).
Pil rødløg, og skær dem i tynde, halve skiver/strimler, og bland dem i salaten evt. sammen med rosiner.
Kom halvdelen af salaten i en lufttæt beholder - den skal gemmes til onsdagens porretærte.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 1090 kcal
Kulhydrat: 144 g
Protein: 58 g
Fedt: 27 g
- 6 porrer
- 4 spsk smør
- 2 ruller butterdej
- 2 æg
- 120 g creme fraiche
- Salt
- Peber
- 200 g revet ost
Rens porrerne, og skær dem i skiver. Steg dem i smørret ved middel varme på en pande. De skal være bløde og afgive det meste væske, men de skal ikke brune. Lad de stegte porrer køle lidt af.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rul butterdejspladerne ud. Nogle af dem man kan købe, er ret små, men så kan man rulle den lidt ekstra ud med en kagerulle. Prik små huller i dejen med en gaffel.
Pisk æg og creme fraiche sammen med en gaffel. Vend de stegte porrer i. Krydr med salt og peber. Fordel blandingen på butterdejspladerne, og drys osten over.
Bag porretærterne én ad gangen i 12-15 minutter, eller til osten er gylden.
Servér porretærterne med resten af spidskålssalaten.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 868 kcal
Kulhydrat: 87 g
Protein: 29 g
Fedt: 41 g
- 1 ½ rødløg
- 2 store fed hvidløg
- 1 ½ spsk olie
- 500 g hakket kyllingekød
- 1 ½ ds hakkede tomater
- 1 ½ ds tomatpuré
- ¼ grøntsagsbouillonterning
- 1 ¼ dl vand
- Salt
- Peber
- Tørret basilikum
- Tørret timian
Tilbehør:
- 400 g spaghetti
- Evt. revet parmesanost
Hak rødløg og hvidløg, og svits begge dele i en gryde med olie, til løgene er klare, men ikke brune. Kom det hakkede kyllingekød i gryden, og brun det.
Kom tomatpuré i gryden med kød, og svits det godt. Hæld de hakkede tomater, bouillon og vand i gryden. Krydr med salt, peber, basilikum og timian. Lad kødsovsen simre i ca. 10 minutter, og smag evt. til med flere krydderier.
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 652 kcal
Kulhydrat: 88 g
Protein: 43 g
Fedt: 16 g
*Næringsberegningen er uden parmesan
- ½ ananas
- 2 hoveder hjertesalat
- 1 lille rødløg
- 600 g kyllingefilet
- 2 spsk olie til stegning
- 4 spsk barbecuesauce
- 8 tortillapandekager
Guacamole:
- 2 avocadoer
- 2 spsk limesaft
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk creme fraiche
- Salt
- Peber
Skær skrællen af ananassen, og skær frugten i mundrette stykker - undgå stokken i midten. Kom stykkerne i en skål.
Skyl salaten, lad den dryppe godt af, og skær den i strimler. Kom den i en skål. Hak rødløget fint, og kom det ligeledes i en skål. Sæt evt. ananas, salat og rødløg i køleskabet, imens resten af fyldet forberedes.
Kyllingefyld:
Skær kyllingen i mundrette stykker, og krydr med salt og peber. Svits kyllingestykkerne i olien på en pande. Tilsæt barbecuesauce, når de er svitset på alle sider. Rør godt rundt, så saucen fordeles, og lad det simre ved lav varme, imens guacamolen laves.
Guacamole:
Flæk avocadoerne på langs, og fjern stenen. Tag det grønne "frugtkød" ud med en spiseske, og mos det med en gaffel. Kom det i en skål, og pres limesaft over. Pres ligeledes hvidløget i, og rør creme fraichen i. Smag til med salt og peber.
Lun tortillapandekagerne i ovnen (de skal ikke være sprøde - blot varmes lidt). Fyld dem med kylling, guacamole, ananas, salat og rødløg ved bordet.
Næringsindhold pr person:
Kalorier: 835 kcal
Kulhydrat: 95 g
Protein: 42 g
Fedt: 30 g
Indkøbsliste
FRUGT OG GRØNT
- 2 ananasser (til spidskålssalat og madpandekager med kylling)
- 10 avocadoer (til fyldt avocado med tun og madpandekager med kylling)
- 200 g tomater (til fyldt avocado med tun)
- 4 limefrugter (til fyldt avocado med tun og madpandekager med kylling)
- 160 g champignoner (til hurtige pizzaer på pitabrød)
- 2 hoveder hjertesalat (til madpandekager med kylling)
- 2 hoveder spidskål (til spidskålssalat)
- 6 porrer (til porretærte med butterdej)
- 2 røde chilier (til fyldt avocado med tun)
- 2 bdt purløg (til fyldt avocado med tun)
- 5 rødløg (til fyldt avocado med tun, spidskålssalat, kyllingekødsovs med spaghetti og madpandekager med kylling)
- 3 fed hvidløg (til kyllingekødsovs med spaghetti og madpandekager med kylling)
KØD OG FJERKRÆ
- 500 g hakket kyllingekød (til kyllingekødsovs med spaghetti)
- 600 g kyllingefilet (til madpandekager med kylling)
- 320 g skinkestrimler (til hurtige pizzaer på pitabrød)
MEJERIPRODUKTER
- 580 g creme fraiche (til fyldt avocado med tun, porretærte med butterdej og madpandekager med kylling)
- 4 spsk smør (til porretærte med butterdej)
- 2 æg (til porretærte med butterdej)
- 500 g revet ost (til hurtige pizzaer på pitabrød og porretærte med butterdej)
- Evt. revet parmesanost (til kyllingekødsovs med spaghetti)
KONSERVES
- 1 ½ ds hakkede tomater (til kyllingekødsovs med spaghetti)
- 1 ½ ds tomatpuré (til kyllingekødsovs med spaghetti)
- 1 glas pizzasauce (til hurtige pizzaer på pitabrød)
- 4 ds tun (til fyldt avocado med tun)
PASTA, RIS OG BRØD
- 400 g spaghetti (til kyllingekødsovs med spaghetti)
- 8 pitabrød (til hurtige pizzaer på pitabrød)
- 8 tortillapandekager (til madpandekager med kylling)
KRYDDERIER
- Oregano (til hurtige pizzaer på pitabrød)
- Tørret basilikum (til kyllingekødsovs med spaghetti)
- Tørret timian (til kyllingekødsovs med spaghetti)
- Salt (alle opskrifter)
- Peber (alle opskrifter)
DIVERSE
- 2 ruller butterdej (til porretærte med butterdej)
- 3 ½ spsk olie (til kyllingekødsovs med spaghetti og madpandekager med kylling)
- 4 spsk barbecuesauce (til madpandekager med kylling)
- ¼ grøntsagsbouillonterning (til kyllingekødsovs med spaghetti)
- Evt. rosiner (til spidskålssalat)