Julepunch
Det er vigtigt når man varmer drinks med alkohol at man ikke skruer for meget op for varmen så det begynder at koge - det nedsætter nemlig alkoholindholdet væsentligt.
Hvis man stadig vil bibeholde alkoholprocenten skal man være tålmodig og sørge for at bruge en svag varme.
Ingredienser
til 1 bowle- skræl og saft af 1 økologisk appelsin
- saft af 1 citron
- 1⁄2 l rødvin
- 1⁄2 l hvidvin
- 160 g sukker
- 1 kanelstang
- 10 hele nelliker
- 1 kop te (stærk)
- 2 dl rom eller cognac
Vinene hældes i en gryde og der tilsættes citrussaftene samt skræl, krydderier og sukker.
Lad blandingen simre, det må dog ikke nå kogepunktet.
Gryden tages nu af varmen og rom/cognac hældes i.
Si punchen gennem et kaffefilter og i en stor kande eller bowle.
Julepunchen kan nu serveres.