Russisk Nytårs Punch
Hvad vil det sige at skumme noget?
Når man skummer en ret eller i opskriften nedenunder, en sukkerlage, så fjerner man den skum som måtte opstå når det varmes.
Det betyder faktisk at man fjerner urenhederne og dette kan eksempelvis gøres med en hulske.
Ingredienser
til 1 bowle- 5 dl vand
- 650 g krystalsukker
- 2 fl rødvin
- 1 fl hvidvin
- 1 økologisk appelsin
- 2 økologiske citroner
- 1⁄2 l rom
Skyl appelsin og citroner godt. Saften presses ud i en skål og skallen rives.
Tilsæt sukker til en gryde sammen med de 5 dl vand.
Lad det koge og skum det.
Tilsæt hvidvin, rødvin, frugtsaften og den revne skal til gryden.
Det hele røres godt rundt og varmes lige til kogepunktet.
Tilsæt rom og server i glas eller krus som kan tåle varme.