Daiquiri
Daiquiri stammer fra Cuba, hvor det også er navnet på en strand. Oprindeligt blev den serveret i et højt glas, som først blev fyldt med knust is og dernæst kom man sukker, limesaft og rom i.
Inden servering brugte man en lang ske til at røre rundt med, så drinken blev blandet godt sammen. Først senere udviklede det sig til, at man blandede drinken i en shaker og serverede den i et cocktailglas. Og senere igen fandt man på at blende drinken med frugt, f.eks. i en strawberry daiquiri.
Bonusinfo: Daiquiris var blandt Ernest Hemingways og John F. Kennedys favoritdrinks.
Ingredienser
til 1 person- 1⁄2 limefrugt (eller citron)
- 5 cl lys rom
- 1 tsk flormelis (eller sukker)
- isterninger (evt. knuste)
Pres saften fra limefrugten ned i en cocktailshaker. Kom rom, flormelis og isterninger i og ryst meget kraftigt, så drinken blandes med små stumper af isterningerne. Hæld drinken i et cocktailglas og server.