Gin Cassis
Creme de Cassis er oprindeligt en fransk likør lavet af solbær, som knuses og væddes i ethanol for derefter at få tilsat sukker. Det bruges i mange drinks, og i denne drink med gin giver det en dejlig sødme og en flot rød farve.
Ingredienser
- 3 cl gin (se den bedste her)
- 3 cl creme de cassis (eller en anden solbærlikør)
- 1 1⁄2 cl citronsaft (friskpresset)
- isterninger
- 1 skive citron
Kom gin, Creme de Cassis og citronsaft i en shaker.
Fyld halvt op med isterninger, og ryst det godt i ca. 30 sekunder. Jo hårdere du ryster drinken, desto koldere bliver den.
Hæld drinken gennem en sigte op i et cocktailglas, og kom et par nye isterninger i toppen, hvis der er plads til det.
Pynt med en citronskive på kanten af glasset.
Tip:
Hvis du vil gøre drinken endnu mere lækker, kan du med fordel si citronsaften i shakeren. Smagen er den samme, men drinken bliver mere elegant at se på, når der ikke ligger små citronstykker i.