Jambalaya
En skøn jambalaya med en fin konsistens og god fylde fra skinke, rejer og farverig peberfrugt. Her får du lov at blande alt godt fra havet (og landjorden) til en velsmagende ret. Også en god anledning til at få brugt evt. rester.
Ingredienser
til 4 personer- 2 dl ris
- 3 dl fiskebouillon til at koge risene i
- 300 g rejer (pillede)
- 200 g kogt skinke
- 1 løg (stort)
- 1 grøn peberfrugt
- 20 g smør
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl tomatjuice
- 1 kvist timian
- salt
Ris koges i en gryde i fiskebouillonen.
Løg snittes, hvidløg presses og det steges i fedtstof ved høj varme. Mel drysses i og det mikses sammen, hvorpå tomatjuicen kommes i. Det får lov at koge til massen tykner. Skinke og peberfrugt snittes i firkanter, som tilsættes saucen sammen med rejerne. Lad det varme igennem.
Krydr med salt og peber efter smag og sæt retten samt risene frem med det samme.