Gammeldags oksesteg
Skøn simremad på den oldschool facon. Den gammeldags oksesteg bliver lækkert mør, når den får lov at langtidssimre i saucen, som giver masser af saft til kødet. Server med f.eks. kartofler, grønt og surt.
Ingredienser
til 4 personer- 15 g margarine
- ca. 750 g oksetykkam uden ben
- 1 tsk salt
- peber (Groftkværnet)
- 2 1⁄2 løg
- 2 1⁄2 dl vand
- 1 1⁄2 tsk majsstivelse
Smelt margarinen i en gryde og steg kødet heri til det tager farve. Krydr med salt og peber.
Snit hvert løg i fire dele, kom dem i gryden og lad dem stege med, så de tager lidt farve. Tilsæt vandet, læg låg på og lad det simre i omtrent 2 timer, så kødet bliver gennemstegt.
Tag kødet op ad gryden og rør majsstivelse i saucen.
Velbekomme. Den gammeldags oksesteg og saucen er klar til servering.