Oksekødssuppe
Oksekødssuppen er, med både bønner, hakket oksekød og pasta, en fyldig og mættende af slagsen. Den har en kraftig, cremet konsistens og en mild smag, som også børnene vil være vilde med. Velegnet som nemt hverdagsmåltid.
Ingredienser
til 4 personer- 25 g smør
- 225 g zittauerløg
- 2 fed hvidløg
- 200 g fedtfattigt hakket oksekød
- 1 l oksebouillon
- 70 g tomatpuré
- 450 g bønner i tomatsauce
- 1 tsk kommen
- 1 spsk edelsüss paprika
- 1 tsk groft salt
- peber (friskkværnet)
- 50 g pasta (fx. små rør)
- 100 g kvark 4,5%
- mel
Opvarm smørret i en gryde til det er smeltet. Hak løg og hvidløg groft og steg det i smørret ved høj varme. Kom oksekødet i og steg det til det brunes og skiller.
Kom bouillon, tomatpure, bønner, kommen, paprika, salt og peber i gryden. Læg låg på og lad det hele simre i et par minutter. Kom pastaen i og lad det koge i yderligere 4 minutter.
Bland kvark og mel til en jævning og rør den i gryden. Lad suppen koge i et par minutter mere, så den jævnes en smule. Rør jævnligt. Tilsæt evt. yderligere krydderi efter smag.
Server oksekødssuppen med godt, groft brød til.