Forloren hare med hakket oksekød og lammekød
Anderledes opskrift på forloren hare med hakket oksekød og lammekød, og en god sauce til og baconskiver på. Hvis du foretrækker den mere traditionelle udgave, kan jeg anbefale denne opskrift med hakket svinekød.
Ingredienser
- 350 g hakket oksekød
- 250 g hakket lammekød
- 3 spsk fløde
- 2 æg
- 60 g bacon
- 1 dl rasp
- salt
- peber (friskkværnet)
- 3 dl fløde
- 2 tsk majsstivelse
- rønnebærgelé eller ribsgele
- tomatpuré
- salt
- peber
Bland farsen af hakkekødet, fløden, æg og krydderier og form den til et brød. Læg det i et smurt ildfast fad. Dæk brødet med baconskiverne og stil det i ovnen ved 225 grader.
Efter et kvarters tid blandes ingredienserne til saucen og hældes ved.
Sænk varmen til 170 grader og steg den forlorne hare yderligere en halv times tid. Si saucen fra i en gryde og smag til med geleen. Den kan evt. jævnes med maizenamel.
Server enten med kogte kartofler, brasekartofler, bagte kartofler eller hasselbagte kartofler til.