Bøf Lindstrøm
Bøf Lindstrøm er - desværre - en af de mindre kendte bøfvarianter. Hvor nogle hævder, at navnet stammer fra en norsk ekspeditionsrejsende, peger andre på en svensk restauratør. Endda er der et tredje bud: En officer fra Rusland.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g hakket oksekød
- 1 æg (hårdkogt)
- 1 æg (rå)
- 1 løg
- 4 skiver syltede rødbeder
- 1 spsk kapers
- 30 g smør
- rasp
- persille
- salt
- peber (friskkværnet)
Fremgangsmåde
Det hårdkogte æg skæres i små stykker, som mikses sammen med kødet.
Rødbederne skæres også i små stykker, persille og løg snittes. Ønskes det, kan løget steges lidt. Rødbeder, persille, kapers, løg samt det ukogte æg røres sammen med kødblandingen.
Det laves til fire bøffer, som lægges i rasp (på hver side), før de steges i ca. 4-5 min. på begge sider.
Lav kogte kartofler til samt salat. Drys med salt og peber.
Jeg kan også anbefale:
Græsk bøf med masser af smag