Skipperlabskovs
En rigtig dansk klassiker opskrift med skært kød af enten okse, kalv eller lam og kartofler. Skal stå og snurre en times tid under låg.
Ingredienser
- 400 g skært oksekød (eller kalv/lam)
- 750 g kartofler
- 2 løg (store)
- 1 tsk peberkorn
- 4 laurbærblade
- 7 dl bouillon
- purløg (elller persille)
- smør
- salt
- peber (friskkværnet)
Skær kød, flæsk og løg i tern. Kom dem i gryden sammen med peberkorne og så megen bouillon, at kødet er dækket. Lad det snurre en times tid under låg.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i gryden og hæld yderligere bouillon ved, så retten stadig er dækket. Lad retten koge til kartoflerne begynder at mose, og labskovsen jævner.
Smag til med salt og peber og kom evt. en klump smør ved før serveringen.
Drys med frisk purløg eller persille.
Lapskovs er som skabt til øl - bolværksmatroser ynder også dansk snaps til.