Engelsk bøf ( Beefsteak )
Bliv dagens mand - eller kvinde - i skysovs ved at servere saftig, engelsk bøf, et klassisk pletskud, anrettet med alt, hvad der hører sig til. Lav også pommes frites, kogte kartofler eller brasekartofler og måltidet er fuldkomment.
Ingredienser
- 4 skiver oksefilet
- 1 spsk hvedemel
- 4 spsk smør eller Olivenolie
- 4 spsk bouillon
- 2 stk løg
- salt
- peber (friskkværnet)
Hver side af bøfferne krydres med peber. De får lov at stå i ca. 30 min.
Snit løgringe af løgene og steg dem ved høj varme. De skal ikke nå at få farve. Fjern dem fra varmen, men sørg for at de forbliver lune. Bøfferne sauteres ved omkring 200 grader, inden der skrues ned for varmen og de steges fortsat i omkring 3 min. på begge sider.
Bøfferne lægges på et opvarmet serveringsfad, inden løgene kommes ovenpå. Panden afkoges med en smule bouillon. Skyen anrettes for sig selv.