Brændende Kærlighed
En ægte klassiker i det danske køkken, som er værd at bevare. Her i en traditionel version med røget spæk, som tilfører retten en god, pikant smag og med dets sprøde overflade går smukt i spænd med den luftige kartoffelmos.
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 2 dl mælk
- 25 g smør
- 4 løg
- 300 g røget spæk
- salt
Forslag til tilbehør
- rødbeder
- persille
Fjern skrællen fra kartoflerne, som snittes i smalle skiver. Lad dem koge igennem. Kogevandet skal ikke saltes. Løgene snittes i ringe. Spækket udskæres i firkanter og steges til det får farve og en crispy overflade. Læg det over på et fad.
Løg svitses i fedtstoffet til de får farve og flæsket tilsættes derpå løgene. Lad det stå ved lav temperatur. De færdigkogte kartofler moses før mælk og smør tilsættes. Mosen blandes godt igennem og krydres med salt.
Ret mosen an med flæskemikset og pynt med en smule snittet persille.