Bøf Stroganoff med kartoffelmos
At kalde bøf stroganoff fyrstelig er ingen overdrivelse: Det er ingen ringere end en russisk fyrste, der har lagt navn til retten. Kartoffelmos udgør en solid bund til den cremede sauce. Med sherry eller vin opnås en rig dybde i smagen.
Ingredienser
til 4 personer- 25 g smør til stegning af kød
- ca. 600 g oksekød i strimler
- 25 g smør til stegning af grøntsager
- 2 løg (grofthakkede)
- 1 bk champignoner (250 g)
- evt. 2 1⁄2 spsk sherry eller hvidvin
- 1 tsk paprika
- 2 dl bouillon
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk tomatpuré
- evt. 1 dl creme fraiche
- salt (groftkværnet)
- peber
Kartoffelmos
- 750 g kartofler
- 3⁄4 dl mælk
- 10 g smør
- salt
- hvid peber
Sådan laver du bøf stroganoff
Smelt smør i en gryde, og steg kødet heri til det har taget farve. Tag det op ad gryden. Smelt yderligere smørm og steg løg og champignon heri, til det har fået kulør.
Tilsæt evt. sherry eller hvidvin, og lad det koge ind et par minutter.
Put kødet tilbage i gryden og tilsæt paprika, bouillon, fløde og tomatpuré.
Lad retten snurre under låg i omtrent 30-45 minutter eller indtil kødet er gennemkogt.
Tilsæt så creme fraiche og lad det blive varmet igennem. Smag til med salt og peber.
Lav kartoffelmosen
Kog kartoflerne uden salt. Når de er godt gennemkogte, presses de til mos med f.eks. en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris.
Rør mælk og smør i. Mængden kan reguleres efter den ønskede konsistens.
Tilsæt salt og peber efter smag.
Anret bøf stroganoff over kartoffelmosen ved servering.
Se også:
Kylling i paprikasovs
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 766 kcal | 3066 kcal |
Kulhydrat | 41 g | 162 g |
Protein | 41 g | 164 g |
Fedt | 47 g | 189 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften - altså både Bøf Stroganoff og kartoffelmosen.
Madplan med Bøf Stroganoff
Opskriften er med i denne madplan, hvor vi har sørget for, at mange af de ingredienser, der bruges til Bøf Stroganoff også bruges i de andre retter. Så kan du handle til hele ugen på én gang, og samlet set nøjes med at købe færre ingredienser. Det er både nemt og giver mindre madspild.