Majspandekager med kødfyld
Pandekager bagt med majsmel er særdeles velegnede som madpandekager og får en velsmagende, mexicansk fornemmelse, mens fyldet er krydret med en skarp, men ikke altoverskyggende smag af chili. En kraftfuld kombination.
Ingredienser
til 3 personerPandekagedej
- 75 g hvedemel
- 75 g majsmel
- 3 dl mælk
- 3 æg
- 1⁄2 tsk salt
- 35 g margarine
Fyld
- 2 løg
- 20 g margarine
- 300 g hakket oksekød
- 1 dl tomatpuré
- 1⁄2 tsk chili eller cayennepeber
- peber
Dej: Mix hvedemel, majsmel og mælk. Bland derpå salt og æg i. Lad margarinen smelte, lad det køle af og bland det i massen. Lav pandekager på en pande ved at stege til de er lysebrune på hver side.
Fyld: Løg hakkes fint og steges i en gryde i fedtstoffet. Tilsæt oksekødet og steg yderligere nogle min. Tomatpuré og krydderier blandes i og det får lov at simre i 10 min.
Tag et ovnfast fad og smør det. Fyldet kommes ud over pandekagerne, som rulles sammen om det og kommes i fadet. Lukningen bør vende nedad. Overfladen smøres let.
Fadet kommes i ovnen ved 225 grader i 10-15 min.