Chili con carne med bacon
Denne opskrift på chili con carne er super nem, og så er retten tilsat bacon, der lige giver et ekstra pift. Den er helt ideel som hverdagsmad, og det kan være en god idé at lave en stor portion, da den er perfekt at have liggende på frost til en dag, hvor man ikke lige gider lave aftensmad.
Ingredienser
til 4 personer- 125 g bacon
- 1 løg (Stort)
- 1 fed hvidløg
- rød peberfrugt
- 500 g hakket oksekød
- 1 ds flåede tomater
- 1 ds tomatpuré (á 140 g)
- 1 ds baked beans i tomatsovs
- 1 laurbærblad
- tabasco
- engelsk sauce
- chili
- salt
- peber
- creme fraiche (til servering)
- flute (til servering)
Skær bacon i stykker, og begynd at stege det på panden.
Hak løg, hvidløg og peberfrugt, og tilsæt det. Lad det stege med, til løgene er blanke.
Tilsæt oksekødet, og brun det af. Tilsæt dernæst flåede tomater, tomatpuré, baked beans og laurbærblad.
Lad retten simre i en halv times tid, og smag herefter til med tabasco, engelsk sauce, chili, salt og peber. Lad retten simre videre i endnu en halv time.
Server din chili con carne med en spiseske creme fraiche på toppen og flutes som tilbehør.