Pølsegifler
Pølsegifler er populære hos både unge og gamle. Kan laves i store portioner og fryses ned.
Ingredienser
- 1 dl vand (lunkent)
- 25 g gær
- 75 g smør eller margarine
- 450 g hvedemel
- 1 dl ymer
- 1 æg
- æg til pensling
- 8 wienerpølser
- sød sennep
Før vi går videre med opskriften på pølsegifler, vil jeg gerne slå et slag for mine sunde pølsehorn, som indeholder både gulerod og squash, der gør dem dejligt luftige, selvom de laves med fuldkornsmel.
Fremgangsmåde for pølsegiflerne
Vand og gær røres sammen. Fedtstoffet smuldres i melet. Vand, ymer, æg og salt tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter. Dejen slås ned og deles i to. Udrulles i to cirkler, som hver deles i 8 trekanter. ½ tsk. sennep og ½ pølse lægges på hver trekant, som rulles sammen fra den brede ende mod spidsen. Stilles på en plade med bagepapir med spidsen nedad. Efterhæver ca. 10 minutter og pensles med æg.
Bages i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter.
Se også de sjove mumie pølsehorn