Pizzadej - Opskrift på pizzadej
Går man efter at bage den bedste pizza er det afgørende, at man har den bedste pizzadej. Denne er en klassisk bund af hvedemel, egnet til voksne som børn og lades langtidshæve, så den den får en god, sej krumme. Lav den evt. aftenen før.
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 25 g gær
- 1 1⁄2 tsk salt
- 3 spsk olivenolie
- 1 1⁄2 dl vand (koldt)
Gæren smuldres og der strøs salt over. Det skal stå indtil det væsker, før gæren udrøres. Vand, olie og mel tilføjes. Ælt det sammen til dejen er fleksibel. Tilsæt evt. mere mel efter dejens tekstur. Dog må den ikke være for bastant. Overdæk den med et viskestykke og stil den svalt.
Den skal hæve i min. 8 timer (og op til et døgn). Laves dejen aftenen før, er det en god ide at stille den i køleskabet natten over og tage den ud igen først på eftermiddagen, så den når at få den rette temperatur.
Dejen udrulles og fyldet fordeles ud på den.
Den bages i 10-20 min. ved 250-300 grader (maksimum varme).