Stegt andebryst med rosmarinsauce
Der er ingen risiko for kedeligt kød, når dine delikate andebrystfileter tilberedes rigtigt og gøres selskab af en liflig sauce med fyldig aroma fra bouillon, rødvin og frisk rosmarin. De søde sukkerærter er den sprøde prik over i'et.
Ingredienser
til 4 personer- 4 andebryster
- salt
- peber
- 3 dl bouillon (kraftig)
- 1 stilk rosmarin (Frisk)
- 1 dl rødvin
- 100 g smør
- salt
- peber
- 200 g sukkerærter
Andebrysterne krydres med salt og peber. De steges på en pande, først med fedtsiden nedad, derefter på den anden side. Hver side skal have ca. 8-10 min. Derpå fjernes de fra panden. Hold dem lune ved at komme folie over.
Bouillon kommes på panden og frisk rosmarin tilføjes. Det koges i 4-5 min., før fonden sis og kommes tilbage på en renset pande.
Vin tilsættes og det koges i yderligere et par minutter. Smørret piskes i og koges med. Rosmarin, salt og peber tilsættes efter smag.
Enderne skæres af sukkerærterne og de koges kort op i let saltet vand. Lad væsken dryppe af inden traktering.
Andebrysterne snittes i fine, skå skriver. Server dem gerne i portioner med sauce og sukkerærter ved og med eksempelvis kartoffel-cocotter til.