Laksetærte
Smag den lette og labre laksetærte, lavet med en simpel, hjemmebagt tærtedej. Fyldet har en mild fiskesmag, som både børn og voksne garanteret vil være vilde med samt en jævn, fast, men dog ikke alt for tung og bastant konsistens.
Tærtedej:
- 150 g mel
- 75 g smør
- 1 æggeblomme
- 2 spsk vand
Fyld:
- 40 g smør
- 4 spsk mel
- 1 1⁄2 dl mælk
- 1 dl kaffefløde
- 1 ds laks (konserves) (á 155 gram drænet vægt)
- 2 æg
Rør ingredienserne til dejen sammen. Udrul dejen og kom den i en tærteform. Dejen forbages ved 220 grader i 10 min.
Fjern væsken fra laksen og sørg for at pille ben fra, hvis der er nogle. Kog smør og mel op, før mælk og fløde kommes i og det blandes. Tilsæt laksen og derpå to æg. Tilsæt fyldet salt og peber efter smag og fordel det derefter på den forbagte bund.
Færdigbag tærten ved 220 grader i 20 min.
Tip: Har du ikke tid/lyst til selv at lave tærtedejen, kan du enten bruge en tærteblanding, som blot skal tilsættes vand eller en færdig tærtedej (kan købes i de fleste supermarkeder).