Brunsviger
Prøv vores populære opskrift på brunsviger som den rigtigt skal smage.
Brunsviger er et sikkert hit for hele familien og det forstår man jo godt.
Inden vi går i gang med at bage brunsviger, vil jeg lige tippe dig om en smart omregner, der f.eks. kan omregne fra gram til dl - den er god, at have når man bager.
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 30 g sukker
- 30 g margarine
- 30 g gær
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄2 tsk kardemomme
- 2 dl mælk (lunken)
Fyld
- 100 g margarine (æltes blød)
- 100 g brun farin
- 1 spsk sirup
Margarinen smeltes i gryden. Når den er smeltet kommes mælk i. Først når massen er kølet ned så den er lunken, blandes den med gæren.
De øvrige ingredienser til dejen tilsættes, og dejen æltes og sættes til hævning i 20 minutter, hvorefter den formes til en kugle, som hviler et par min. Derefter rulles dejen ud og lægges i en smurt bradepande.
Fyldet røres sammen og smøres ud over hele brunsvigeren, og til sidst drysses lidt mere brun farin ud over kagen.
Sættes til efterhævning i 15-20 min. på et lunt sted og bages i ca. 12 min. ved 190 grader.
Se også denne populære brunsviger.