FødselsdagsBoller
Ingen fødselsdag uden boller. Ved at følge vores populære opskrift kan du let lave dejligt luftige fødselsdagsboller til dig og alle dine gæster.
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 75 g margarine (Smeltet)
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 1 tsk salt
- 50 g sukker
- 1 stk æg
- 1 tsk kardemomme
Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej.
Dejen deles i to lige store dele og hver del formes til en kugle, der hviler i 15 min. Kuglerne trilles ud til to pølser, som hver deles i 15 lige store stykker, formes til boller og anbringes på en smurt plade og sættes til hævning i ca 20 min. på et lunt sted, tildækket.
Bages på midterste rille ved 200 grader i ca. 12 min. i en forvarmet ovn. Sæt evt. en kop med vand med ind på bagepladen, så dampen kan gøre fødselsdagsbollerne ekstra luftige.