Nem blomkålssuppe
Med meget få ingredienser er det utroligt nemt at lave denne lækre blomkålssuppe, hvor blomkålens let nøddeagtige sødme virkelig træder frem. Suppen bliver på naturlig dejligt cremet, og her er den toppet med sprød bacon og fintsnittede purløg, men du kan sagtens bruge lige det, du har lyst til som topping.
Ingredienser
til 3 personer- 3 løg
- 1 blomkål (stort)
- 1 l vand
- 2 hønsebouillonterninger
- salt
- peber
Topping
- Evt. bacon
- Evt. purløg
Så nemt er det at lave blomkålssuppen
Snit løgene, og svits dem i olien ved middel-svag varme, til de bliver klare og bløde.
Snit blomkålen i små stykker, og kom dem i gryden sammen med vand og bouillonterninger. Lad det koge i 10-15 minutter, indtil blomkålen er mør.
Blend blomkålssuppen, og smag den til med salt og peber.
Som topping kan du stege noget bacon sprødt på en pande samt snitte noget purløg og drysse det ovenpå suppen.
Tip:
Hvis du har blomkål til overs, kan jeg anbefale at stege det på panden og bruge det som topping på suppen.
Se også:
Den populære opskrift på kyllingesuppe med masser af grøntsager og masser af smag.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 201 kcal | 603 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 40 g |
Protein | 10 g | 29 g |
Fedt | 11 g | 33 g |
*I ovenstående næringsberegning er der beregnet 30 gram bacon pr. person.
Kan suppen fryses?
Ja, blomkålssuppen kan sagtens fryses ned. Frys den evt. ned i portionsstørrelser, så det er let at tage op til lige præcis det antal personer, der skal spise med.
Madplaner med blomkålssuppen
Opskriften på blomkålssuppe indgår i to sunde og lækre madplaner:
Sund madplan med samlet indkøbslisteFedtfattig madplan med samlet indkøbsliste
Madplanerne er lavet, så de samme ingredienser går igen i flere af retterne, så når du alligevel skal lave blomkålssuppen, giver det god mening, at prøve en af madplanerne. På den måde kan du samlet set nøjes med at købe færre varer til ugens måltider.