Grillede havtaskekæber
Havtaskekæbernes faste struktur gør sig godt på grillen. Kombineret med kartofler og peberfrugt bliver udtrykket mildt og velsmagende. Peberfrugten tilføjer samtidig lidt farve, så grillspyddene også tager sig indbydende ud.
Ingredienser
til 5 personer- 10 kartofler (små)
- 2 1⁄2 peberfrugter
- olivenolie
- 500 g havtaskekæber
- saften fra 1 citron
- 5 grillspyd
Kog kartoflerne i omtrent 15 minutter.
Snit imens peberfrugterne midt igennem og tag stilk og kerner fra. Gnid peberfrugterne ind i olie og grill dem på begge sider i nogle minutter. Snit derpå hver del i fire bidder.
Tag havtaskekæbernes hinder fra. Snit kæberne i bidder af samme omfang som kartoflerne. Kom kort bidderne i citronsaften. Fordel dem derpå på grillspyddene sammen med kartofler og peberfrugter. Grill spyddene til kæberne er gennemstegte.
Server med eksempelvis tzatziki og en frisk salat.