Russisk Rødbedesuppe
Kødet koges langsomt indtil det er mørt. Rødbeder rives og selleri og hvidkål snittes før de svitses. Så kommes de i suppen og simrer i en time mere.
Ingredienser
- 1 kg oksetværreb
- 500 g hvidkål
- 400 g rødbeder
- 15 g smør
- 1 bdt persille
- 1⁄2 knoldselleri
- 3 fed hvidløg (knust)
- peber
- salt
Bring langsomt kødet i kog i vandet og skum herefter suppen. Kødet skal nu simre til det er halvmørt, det tager cirka en time. Rødbederne rives på den grove side af et råkostjern. Selleri og hvidkål snittes fint. Alle grøntsagerne svitses nu i smør - dog uden at brunes. Kom dem nu i gryden til kødet sammen med persillen, hvidløgene og salt og peber. Suppen simrer nu en times tid mere, til kødet er helt mørt.
Fjern kødet fra gryden, skær det i strimler og læg det tilbage.
Smages til med salt og peber.