Banankage i rugbrødsform
En klassisk banankage med chokoladeovertræk. Bages i rugbrødsforme.
Ingredienser
til 2 formeKagen
- 6 æg
- 340 g sukker
- 4 tsk vaniljesukker
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 200 g smør (smeltet og afkølet)
- 3 bananer (mosede)
Pynt
- 200 g overtrækschokolade
Pisk de hele æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret.
Vend de mosede bananer i.
Hæld dejen i smurte rugbrødsforme (jeg brugte to forme med plads til 900 ml). Dejen skal IKKE gå helt op til kanten - der skal være plads til at kagerne hæver når de bages.
Bag banankagerne nederst i ovnen i ca. 40 minutter ved 175 grader.
Lad kagerne køle lidt af. Smelt chokoladen i en gryde ved svag varme. Fordel den smeltede chokolade over de afkølede kager.