Æblekage i bradepande
Virkelig skøn æblekage, som er lavet i en bradepande, så der er nok til at stille mange menneskers kagesult. Kagen har en dejlig svampet konsistens, og så er den utrolig nem at lave.
Ingredienser
til 1 bradepande- 6 æbler
- 4 æg
- 300 g sukker
- 100 g smør (smeltet)
- 1 1⁄2 dl mælk
- 300 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3 tsk kanel
- 3 spsk sukker
Sådan bager du en svampet æblekage i bradepande
- Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær herefter æblerne i både, og sæt dem til side.
- Pisk æg og sukker, til det er luftigt.
- Tilsæt det smeltede smør og mælken i under omrøring.
- Bland herefter mel og bagepulver i æggeblandingen, og hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 30 x 40 cm).
- Læg æblebådene på dejen, og drys kanel og sukker over.
- Bag kagen ved 200 grader i 20-25 min. ved almindelig ovnvarme.
Se også:
Denne mega lækre æbletærte med sprød smuldredej - den er bare drøngod!
Kan æblekagen fryses?
Ja, æblekagen kan sagtens fryses. Bare sørg for at pakke den godt ind, så den ikke får frostskader. Du kan fint fryse hele kagen, men det kan også være en god idé at skære den ud i stykker og fryse dem ned, så man kan tage lige det antal stykker op, man skal bruge, når der kommer gæster, eller kagesulten melder sig.
Hvor mange personer er der til?
Det kommer lidt an på, hvor store stykker, man skærer, men der er til omkring 15-20 personer.
Hvor længe kan bradepandekagen holde sig?
Kagen kan fint holde sig et par dage uden at blive tør, hvis den er pakket godt ind.
Kan man undlade kanel?
Hvis man ikke er så meget til kanel, kan man fint nøjes med at drysse sukker på toppen af kagen inden bagning.
Hvad kan man servere til?
Æblekagen smager rigtig godt for sig selv, men den bliver ekstra lækker, hvis den serveres med lidt flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til. Man kan også blande creme fraiche, flødeskum og vaniljesukker til en super nem vaniljecreme, der smager mega godt sammen med kagen.