Linsesuppe med chili
En skøn og sund suppe med røde linser, persillerødder, løg og hønsekødssuppe.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g røde linser
- 300 g persillerod
- 2 spsk olie
- 2 løg
- 1 1⁄2 l hønsekødssuppe
- 2 tsk Sambal Oelek
- 2 spsk citronsaft
- salt peber
Tilbehør
- Evt. naturel yoghurt
- Evt. brød
- Evt. persille eller koriander
Skræl persillerødder og pil løg og skær i mindre stykker. Svitses i olie nogle få minutter og tilsæt suppen og kog op.
Tilsæt linser og kog videre ½ time under låg.
Blendes og varmes op igen og smag til med sambal oelek, citronsaft. Salt og peber hældes i portionsskåle og pyntes med 1 spsk yoghurt og eventuelt friskhakket persille eller koriander. Server lunet brød til.
Næringsindhold for linsesuppen
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 91 kcal | 387 kcal | 1547 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 38 g | 153 g |
Protein | 4 g | 18 g | 71 g |
Fedt | 4 g | 16 g | 65 g |
*Næringsberegningen omfatter ikke tilbehøret (yoghurt, brød og koriander/persille).