Grovbrød
Denne opskrift på grovbrød er nem at følge, og resultatet bliver brød med en lækker saftig krumme og stykker af revet gulerod, der både pynter og giver struktur.
Ingredienser
til 4 personer- 20 g gær
- 7 1⁄2 dl vand
- 1⁄2 dl olie
- 1 1⁄2 dl kærnemælk
- 1 spsk sukker
- 3 gulerødder (revne)
- 500 g grahamsmel
- 1 spsk salt
- 800 g hvedemel
- Evt. æg eller smeltet smør til pensling
Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt kærnemælk. Dernæst rører du de øvrige ingredienser. Dejen æltes godt igennem og stilles derefter til hævning i køleskabet natten over. Husk at dejen skal være tildækket.
Del dejen i to dele og form dem som brød. Lad dem hæve i ca. 1 time. Bages i 40 minutter ved 200 grader. Du kan evt. pensle brødene med smeltet smør eller æg, så de bliver flotte gyldne.