Lakseroulade
Laks og spinat er nærende og velsmagende hver for sig, men heldigvis går det også fantastisk godt i spænd. Æg fungerer som bindemiddel, mens hytteosten giver et dejligt, cremet touch. Resultatet er både sundt, delikat og dekorativt.
Ingredienser
til 4 personer- 700 g frossen hakket spinat
- 5 æg (M/L)
- 1⁄2 tsk salt
- peber
- 600 g røget laks
- 450 g hytteost
Pres vandet ud af den optøede spinat i et dørslag.
Pisk spinat og æg sammen, og krydr med salt og peber.
Smør dejen ud i en stor firkant (ca. 30 x 35 cm) på bagepapir på en plade.
Bag den i ovnen i ca. 8 min. ved 200 grader, og lad den derefter køle helt af, og fjern forsigtigt bagepapiret. Det kan godt sidde lidt fast.
Fordel laksen på spinatbunden, og smør hytteost på. Krydr med salt og peber, og rul hele herligheden sammen til en pæn lakseroulade.
Skær den i skiver, og server.
Se også:
Denne suveræne lakseroulade med pikantost, der smager helt forrygende.
Dressing der passer rigtig godt til lakserouladen
Jeg kan varmt anbefale at servere rouladen med disse lækre dressinger:
Creme fraiche dressing med krydderurterDilddressing der passer godt til laksNem paprikadressing
Rouladen kan dog også godt spises uden dressing, fordi hytteosten gør den dejligt saftig.
Salater der passer godt til
Hvis du vil have salat til lakserouladen, passer de her godt til:
Lækker blomkålstzatzikiSpidskålssalat med suveræn persilledressingKanongod broccolisalat med æbler og feta
Antal personer
Lakserouladen kan skæres ud i 20 skiver. Hvis den serveres som forret, skal man beregne 2-3 skiver pr. person, og hvis det er til hovedret, skal man regne med det dobbelte.
Næringsindhold
pr. skive | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 99 kcal | 1979 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 20 g |
Protein | 12 g | 240 g |
Fedt | 5 g | 98 g |
Næringsberegningen pr. skive forudsætter, at lakserouladen skæres i 20 skiver.