Porre-rejetærte
Som navnet antyder en tærte med porrer og rejer. God til frokost eller til forret.
Ingredienser
til 6 personerTærtedej
- 150 g mel
- 100 g smør
- 100 g creme fraiche 18%
Fyld
- 2 porrer (fintsnittet)
- 150 g feta
- 200 g rejer
- 3 æg
- 2 1⁄2 dl fløde
- 1 spsk tørret oregano
- 1 bdt dild
Findel smør i melet og bland cremefraisen i. Saml dejen og stil den koldt i ½ times tid. Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Forbag bunden ved 200 grader i 10 min.
Giv porrene et kort opkog i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af. Derefter lægges de på den forbagte bund sammen med smuldret feta.
Drys rejerne på, tag nogle fra til pynt. Pisk æggene sammen med fløde, oregano og dild og hæld det over fyldet.
Bag tærten færdigt ved 200 grader i 30 min.
Kan bruges som frokosttærte eller som forret.