Hyldeblomstdrik
En hyldeblomstdrik som kan fungere som en dejlig saftevand. Fortyndes i foholdet 1 til 4.
Ingredienser
- 20 hyldeblomstskærme
- 20 g citronsyre (den i breve, der ligger ved siden af krydderierne i forretningen)
- 2 1⁄2 citroner
- 500 g rørsukker eller sukker
- 1 l vand (kogende)
- atamon (hvis drikken skal kunne holde sig i længere tid)
Klip de groveste stilke af hyldeblomsterne.
Kom skærmene i en krukke sammen med saften af citronerne, citronsyren og sukker.
Hæld det kogende vand over og rør, til sukkeret er helt opløst.
Rør Atamon i, hvis drikken skal holde sig i lang tid.
Dæk krukken til og lad indholdet trække 1-2 dage på et køligt sted.
Rør af og til i blandingen.
Si drikken og hæld den på rengjorte flasker.
Server hyldeblomstdrikken som læskedrik fortyndet med vand (1:4) og isterninger.