Rødvinssauce
Glem rødvinssaucen købt på karton. Lav den selv fra bunden. Det er bestemt ikke svært og du får en fyldig sovs, som trækker på smage fra grøntsager, oksebuillon og krydderier og forener dem med rødvinens rige aroma.
Ingredienser
- 1⁄2 dl rødvin
- 1⁄4 løg
- 2 dl oksebouillon
- 10 g margarine
- 1⁄4 gulerod
- 1 spsk hvedemel
- 1 laurbærblad
- 1⁄4 dl tomatpuré
- 1 knsp timian
Riv guleroden groft, hak løgene og svits det hele i en gryde med margarine. Drys mel over og tilsæt bouillon under omrøring. Tilsæt timian og laurbærblade og kog saucen under låg i 10 min. Si sovsen, tilsæt tomatpuré og rødvin og giv sovsen et opkog.
Smag til med salt og peber.