Kylling på bund af rodfrugter
Kom på toppen med kylling på en bund af rodfrugter. En fantastisk hverdagsret, som er både ukompliceret at tilberede og spækket med sunde, velsmagende rodfrugter samt krydrede stykker af kylling med et diskret, syrligt anstrøg.
Ingredienser
til 4 personer- 4 kyllingebryster
- 8 kartofler (store)
- 6 jordskokker (store)
- 2 persillerødder
- 2 pastinakker
- 4 søde kartofler
- olivenolie - ca. 1/4 dl
- salt
- peber
- frisk rosmarin eller tørret
- saften af 1⁄2 citron
tilbehør
- brød
- grønne bønner
Skræl rodfrugterne og skær dem i middeltykke skiver. Læg skiverne i et ildfast fad og bland dem med olivenolie. Krydr med salt og peber.
Læg kyllingestykkerne ovenpå rodfrugterne. Dryp kyllingen med citronsaft og krydr stykkerne med salt, peber og rosmarin.
Steg kylling og rodfrugter i ovn ca. 1 time ved 210 gr. eller indtil kyllingen er gennemstegt og skindet er gyldent og sprødt.
Server med godt brød og friske grønne bønner.
Velbekomme!