Limemarineret andebryst
Giv dit møre andebryst endnu mere smag ved at lade det hvile i en marinade med en syrlig-salt smag fra lime og sojasauce, suppleret med noter af ingefær. Server smukt med asiatisk-inspireret tilbehør i form af nudler, spinat og rødløg.
Ingredienser
til 4 personer- 2 andebryster
Marinade
- saft og skal fra 1 limefrugt
- 2 spsk sojasauce
- 2 tsk ingefær
Desuden
- 1 spsk olie
- 2 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1⁄2 kg spinat
- 250 g kinesiske ægnudler
- limefrugt (i både som pynt)
- 300 g brød som tilbehør
Fjern skindet fra andebrysterne. Bland ingredienserne til marinaden, hæld marinaden i en frysepose med kødet og lad det hvile på køl i min. 1 time.
Tag andebrysterne op fra marinaden – men smid ikke marinaden ud. Opvarm olie på en pande og brun andebrysterne heri. De steges herpå ved moderat varme i ca. et kvarter. Fjern dem fra varmen og dæk med sølvpapir, så de ikke bliver kolde.
Snit rødløg, pres hvidløg og steg det på en pande i opvarmet olie. Kom den overskydende marinade på og lad det koge. Vend spinat i blandingen.
Kog nudlerne og kom dem derpå i marinade, løg og spinat på panden.
Skær andebrysterne i fine stykker og ret an med tilbehøret.