Sensommer-rødbeder med cremefraiche
Nye rødbeder smager særligt skønt, men de holder også godt på smagen og sensommer-rødbeder kan, trods navnet, serveres året rundt. Stegningen får rigtigt rodfrugternes sødme frem og balsamicoen understreger deres svagt syrlige toner.
Ingredienser
til 4 personer- 4 rødbeder (slanke)
- 2 spsk olivenolie
- 1 skalotteløg
- 1 håndfuld frisk timian (tørret timian kan også bruges)
- salt
- peber
- 2 spsk rød balsamico
- 1 1⁄2 dl creme fraiche 18%
Kom rødbederne i en gryde og dæk dem med vand. Lad dem koge i omtrent 20 minutter, så de bliver gennemkogte, men bevarer deres bid. Tag dem af varmen, skyl i koldt vand og gnub skrællen af.
Snit rødbederne i skiver på 3-4 mm. Opvarm olien på en pande og rist rødbederne heri ved middel temperatur i 3-5 minutter.
Hak løg og timian fint. Kom løget på panden og lad det stege med i 5 minutter, inden timian, salt og peber kommes i.
Kom balsamicoen på panden, lad det trænge ind et par minutter og tag panden af varmen. Server rødbederne lune i en skål eller lign. med creme fraiche udover.
Server med godt brød.