Basis grillmarinade
Skal du grille og har brug for en rigtigt god marinade til dit kød, så prøv denne opskrift på grillmarinade.
Ingredienser
- 1 dl olie
- 1⁄4 dl balsamico
- 1⁄2 dl ketchup
- 1 spsk sirup eller honning
- 2 tsk salt
- 2 tsk peber
Pisk ingredienserne grundigt igennem.
Marinaden er både god til for-marinering, og til at børste på kødet mens det er på grillen. Hvis du bruger det direkte på grillen, så pas på med mængden, da overflødig marinade kan dryppe ned og få kullene til at flamme igen.
Marinaden kan i øvrigt varieres med krydderier i det uendelige – eller efter hvad den skal bruges til.
Grilltip:
Læg aldrig det stegte kød tilbage på fadet, som du brugte til det rå. Kødsaften kan overføre bakterier, fra det rå kød til det tilberedte kød, som selve grillningen ellers lige har ordnet. Det kan undgår ved at bruge et fad til råt, og et nyt, rent til tilberedt kød.
Eller ved at dække fadet grundigt til med film, inden det rå kød lægges på. Når kødet syder på grillen, fjernes filmen forsigtigt, så saften ikke drypper på fadet. Nu har du et rent fad til det tilberedte kød – og kun ét fad at vaske op bagefter.