Glutenfri opskrifter
To særdeles brugbare bud på gode bageopskrifter uden gluten. Prøv et grovbrød fyldt med sunde sager som solsikkekerner, hirseflager og sesamfrø eller fremtryl en (mindre sund men) dejlig drøm af en kage kage - uden gluten.
Ingredienser til glutenfri grovbrød
- 1⁄4 l mælk (lunken)
- 1 spsk olie
- 25 g gær
- 100 g majsmel
- 100 g solsikkekerner
- 100 g hirseflager
- 200 g glutenfri mel
- 50 g sesamfrø
- salt
- æg til at pensle brødet med
Ingredienser til glutenfri drømmekage
- 300 g sukker
- 4 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 225 g glutenfri mel
- 50 g smør
- 2 dl mælk
Til fyldet
- 100 g kokosmel
- 100 g smør
- 250 g brun farin
- 1 dl mælk
Glutenfrit brød:
Opvarm mælken til den er lunken og smuldr gæren heri. Kom olie i og derpå resten af ingredienserne på nær æg. Ælt dejen. Stil den så til at hæve i ca. 1. time og ælt den igennem én til gang. Put den i en form til brød og lad hæve igen i en halv time.
Pensl med æg, kom brødet i ovnen og bag det.
Glutenfri drømmekage:
Lad margarinen smelte, del det gerne op og smelt det hver for sig (til dejen og fyldet). Så er det lettere at holde styr på de mængderne. Kom resten af ingredienserne til kagen i og hæld dejen i en bradepande.
Bag midt i ovnen i 20 min. ved 200 grader.
Mix ingredienserne til fyldet og fordel det over den bagte kage. Lad den bage 5 min. mere ved 225 grader.