Traditionel lasagne med bechamelsauce
Meget udførlig opskrift på hvordan du laver en rigtigt god traditionel lasagne med bechamelsauce.
Ingredienser
til 6 personer- 600 g lasagneplader (forkogte)
Kødsauce
- 500 g hakket oksekød
- 3 spsk olivenolie
- 100 g bacon
- 2 løg (mellemstore)
- 2 gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- 3 fed hvidløg (knuste)
- 6 tomater
- 3 spsk tomatpuré
- 2 1⁄2 dl bouillon
- 2 dl rødvin
- 3 spsk persille (Hakket)
- 1⁄2 tsk revet muskatnød
- salt
- peber (friskkværnet)
Bechamelsauce
- 75 g smør
- 75 g hvedemel
- 4 1⁄2 dl mælk
- salt
- peber
Dertil
- 150 g parmesanost (kommes over lasagnen inden den bages)
- lidt smør (kommes over lasagnen inden den bages)
Skær baconen i små terninger. Pil løget, skræl gulerødderne. Hak løgene, gulerødderne og bladselleristilkene fint. Skær tomaterne i små stykker. Opvarm olien i en gryde og svits de hakkede løg, baconen og oksekødet i ca. 5 min., tilsæt de hakkede gulerødder og de hakkede bladselleristilke, og svits blandingen yderligere et par minutter. Tilsæt bouillonen, rødvinen, de hakkede tomater, persillen. Rør kødsaucen godt igennem og skru ned på svag varme. Lad saucen småsimre i ca. ½ time. Tilsæt evt. mere bouillon og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kog mælken til bechamelsauce i en gryde. Smelt smørret i en anden gryde. Rør melet i smørret ved svag varme. Pisk mælken i blandingen og kog saucen ved svag varme i ca. 10 min. Sæt ovnen på 200 grader. Smør et lille ovnfast fad. Dæk bunden med et lag kødsauce og derefter et lag bechamelsauce. Læg et lag lasagneplader oven på bechamelsauce og derefter et lag kødsauce, så bechamelsauce, lasagneplader o.s.v. slut med bechamelsauce som det øverste lag og drys med et lag parmesanost over. Fordel nogle små smørklatter over retten og bag den i 30-40 min. v/200 grader.
- Publiceret d.
- 25.05.05.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Lasagne