Hjemmelavet butterdej
Opskrift på hjemmelavet butterdej. Det er såre simpelt at lave, man behøver blot hvedemel, smør og vand.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 250 g smør
- 1 1⁄2 dl vand
Først røres melet sammen med vand til en spændstig dej. Dejen lades hvile i køleskabet i 15 - 20 minutter. Herefter rulles dejen ud på bordet til en 1 cm. tyk firkant. Smørret skæres ud i tynde skriver. Smørret skal være en mellem ting mellem hårdt og ikke for blødt. Halvdelen af dejen dækkes med smørret. Den anden halvdel bøjes henover. Dernæst rulles dejen til en aflang flade.
Nu foldes dejen i tre lag, herefter skal den igen hvile i cirka 15 - 20 minutter i køleskabet. Igen rulles dejen til en aflang plade. Dejen foldes igen og lader den hvile. Dette skal gøre i alt cirka 3 - 4 gange. Det er vigtigt at dejen får lov at hvile mellem hver udrulningerne. Når alt dette er gjort er dejen klar til brug.