Græsk kødsauce
Græsk kødsovs med den velkendte kombi af oksekød og bacon, krydret velsmagende med muskatnød og et drys kanel. Sovsen skal simre en time og det giver den tid til rigtigt at koge sammen og smagene tid til at trænge ind.
Ingredienser
til 3 personer- 2 løg (store)
- 4 fed hvidløg
- 150 g bacon
- 3 spsk olivenolie
- 500 g hakket oksekød
- 1⁄2 l vand
- 1 bouillonterning
- 1 ds flåede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 1 spsk kanel
- 1 spsk oregano
- 1 revet muskatnød
- salt
Skær løg og hvidløg i fine stykker. Skær baconen i små tern.
Steg løg og hvidløg i olien i en gryde til det tager farve. Kom baconen i gryden. Lad det stege et par minutter og kom derpå oksekødet i. Det skal have lov at stå i ca. 5 minutter.
Bland vand, bouillonterning, flåede tomater, tomatpuré og krydderier i gryden og rør rundt.
Det skal nu stå og snurre i ca. 1 time.
Krydr med yderligere salt og kanel efter smag og den græske kødsovs er klar til servering.