Græsk lammekølle
Opskrift på lammekølle som den tilberedes helt rigtigt i Grækenland. Smagen som mange turister prøver at genskabe når de kommer hjem og nu har mulighed for.
Ingredienser
til 4 personer- 1 1⁄2 kg lammekølle
- 3 fed hvidløg skåret i kvarte
- 3⁄4 dl citronsaft
- 1 dl olie
- 2 1⁄2 dl hønsebouillon
- 1⁄4 tsk kanel
- salt
- peber
- 2 tsk oregano
- 7 kartofler (store)
Lav små lommer i lammekøllen og stik de kvarte hvidløgsfed heri. Læg kødet i en bradepande, hæld citronsaft, olie og bouillon over. Drys kødet med kanel, salt, peber og oregano. Sæt lammekøllen i en 200 grader varm ovn i ca. 45 min.
Imens skrælles kartoflerne og vendes i stegeskyen i bradepanden og der skrues ned til 180 grader.
Fortsæt stegningen i ca. 1½ time endnu - husk at vende stegen undervejs.
Lad stegen trække i ca. 10 min. inden den skæres ud og serveres med kartofler og grøn salat.