Mad til anderledes julefrokost - asiatisk and
Lav and på asiatisk vis og stift bekendtskab med en verden af sprød kål, knasende mandler og spændende smagsnuancer fra sød og salt teriyakisauce og en buket af krydderier, som alt sammen tilføjer aroma til det møre andekød.
Ingredienser
til 4 personer- 1⁄2 tsk spidskommen
- 1⁄2 tsk sichuanpeber
- 1 spsk sukker
- 1 kinakål
- 1 stjerneanis
- 1 tsk stødt nellike
- 1 bdt forårsløg
- 1 1⁄2 tsk majsstivelse
- 1 dl teriyaki sauce
- 2 spsk olie
- 2 andebryster
- 2 dl andebouillon
- 50 g mandler (smuttede)
- groft salt
Mandlerne ristes lysebrune i en smule olie. Derefter drysses de med sukker og rystes til de er blanke. Herefter lægges de på noget bagepapir.
Kålen og forårsløgene skæres i tykke strimler. Skindsiden af andebrysterne ridses i rudemønstre.
Alle krydderierne blandes og gnides ind i skindet. Skindsiden brunes først i et par min., derefter på den anden side.
Teriyaki og bouillon hældes ved og en stjerneanis lægges i skyen. Varmen dæmpes og andebrysterne steges i cirka 8 min. med skindet nedad og 6 min. på selve kødsiden.
Låget lægges over panden, så væsken ikke fordamper. Kødet tages op og pakkes ind i sølvpapir. Skyen koges en smule ind og jævnes dernæst med majsstivelse. Man skal dog passe på den ikke bliver for tyk.
Det skal smage salt og være lidt stærk, så alt efter behag kan der tilsættes lidt mere soja og krydderi.
Grønsagerne lynsteges i lidt olie i en wok (hvis ikke man har en wok kan en alm. stegepande bruges). Det krydres med salt og peber.
Til sidst skæres kødet ud i tynde skiver og saucen hældes over. Anret med grønsagerne. Mandlerne drysses over.
Der kan serveres ris til.